POČASNI NIKOLIĆI: Sakupljači titula u slobodno vreme!
Foto: Nebojša Mandić

OSLADILO IM SE

POČASNI NIKOLIĆI: Sakupljači titula u slobodno vreme!

Politika -

Imenovanje Dragice Nikolić, supruge bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, za počasnu predsednicu ULUS izazvalo je lavinu komentara, mahom negativnih.

I istaknuti slikar Miloš Šobajić kaže da je neprihvatljivo da članovi ULUS budu ljudi koji se ne bave umetnošću.

- Ona nije slikar, a ni vajar da bude član. Bavi se mozaikom u slobodno vreme. Svašta se dešava kod nas, pa i to. Ona je primljena zato što je pomagala Udruženje. Nisam upoznat s njenim donacijama - kazao je kratko Šobajić za Kurir.

Međutim, ako se pogleda unazad, tim imenovanjem Nikolićeva je, praktično, samo nastavila „porodičnu tradiciju“. Naime, dok je bio na funkciji predsednika zemlje, Tomislav Nikolić se u nekoliko navrata okitio titulom počasnog člana/građanina, pa je tako postao čak i počasni član Udruženja neurohirurga Srbije!

Nikolić je 2014. ušao u red patrona Evropske akademije nauka i umetnosti. Ta funkcija, kako je tad objašnjeno u SANU, koja ga je i predložila, protokolarna je i dobijaju je šefovi država koji su doprineli razvoju nauke. Već sledeće, 2015. godine Nikolić je postao počasni član Udruženja neurohirurga Srbije. U četiri navrata je proglašen za počasnog građanina raznih gradova u Srbiji, a i u svetu.

K. B.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV OVI SRPSKI POLITIČARI IZGRADILI SU CKRVE ZADUŽBINE Pogledajte, ko je i kakvu ostavio narodu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track