BIZARNI SPOR U LOZNICI I U MALOM ZVORNIKU: Ne plaćamo iznošenje smeća jer ga nemamo!
Foto: T. Ilić

OSNOVNI SUD

BIZARNI SPOR U LOZNICI I U MALOM ZVORNIKU: Ne plaćamo iznošenje smeća jer ga nemamo!

Srbija -

Godinu dana dobijamo račune od komunalnog preduzeća „Drina“ i sudimo se, a mi ne bacamo otpad, tvrdi Miroslav Mićić iz pilane

Miroslav Mićić iz pilane iz Malog Zvornika kaže za Kurir da njegova firma više od godinu dana dobija račune komunalnog preduzeća JKP „Drina“ za iznošenje smeća, iako uopšte nema otpada.

Zbog neplaćanja računa „Drina“ ih je tužila, a dosad su u Osnovnom sudu u Loznici imali nekoliko ročišta.

Prema rečima Miroslava Mićića, sve je počelo u decembru 2016, kada je stigao prvi račun na adresu firme „RU-AL“.

Kao na filmu

- Prva faktura bila je oko 40.000 dinara, iako nismo imali ni komunalnog otpada ni kontejnera. Išao sam u „Drinu“, objasnio da niko nije dolazio po smeće i da ga nema. Rečeno mi je da se po nekoj opštinskoj uredbi ta usluga obračunava po kvadraturi, a ne po količini iznetog smeća. Račun je stigao i naredna dva meseca, sve tri fakture smo reklamirali i ponovo objasnili da nemamo ni kontejner. Onda su nam dovezli kontejner u krug preduzeća, račun je skočio na skoro 84.000, a otada dolaze i kipuju prazan kontejner! „Drina“ nas je tužila za neplaćene račune i čekamo odluku suda - objašnjava Mićić.

foto: T. Ilić

U reklamaciji poslatoj JKP „Drina“ posle dobijenog računa od 83.975 dinara za decembar 2017. ovo preduzeće navodi da treba da plati za „nepostojeću uslugu iznošenja smeća“.

- Vi nemate šta da iznosite iz kruga našeg preduzeća jer komunalnog otpada nema - stoji u dopisu u kome pozivaju komunalce da prestanu da im šalju „nebulozne račune“, pošto nikada ništa od otpada nije izvezeno.

Prema Mićićevim rečima, u pilani je najviše desetak zaposlenih, koji se hrane van preduzeća, pa nema ni otpada, poput salveta ili čaša od jogurta, a svu piljevinu, koja bi možda bila otpad u procesu proizvodnje, prodaju proizvođačima peleta i briketa.

Radimo po propisima

Direktor JKP „Drina“ Dragan Čikarić objašnjava da to preduzeće radi po cenovniku koji usvaja lokalna skupština.

- Radimo u skladu s opštinskom odlukom da se iznošenje smeća naplaćuje po kvadratu otvorenog i zatvorenog prostora, a ne po količini i po kontejneru. U toku je sudski proces i kako sud odluči, tako će i biti. Oni ništa ne plaćaju i mislim da će sud odlučiti u našu korist, jer je sve u skladu sa zakonom - rekao je on.

T. ILIĆ

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) HIT SNIMAK, PLAKAĆETE OD SMEHA: Divlja svinja jurila ljude u centru Kupinova!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track