Stefanović: Službe ujedinjene u borbi protiv terorizma!
Foto: Marina Lopičić

MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA NA VOJNOJ AKADEMIJI PORUČIO

Stefanović: Službe ujedinjene u borbi protiv terorizma!

Politika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je juče da je za efikasan odgovor na pretnje od terorizma neophodna dobra koordinacija državnih organa, njihovo snaženje i međusobna povezanost, kao i čvrsta saradnja na međunarodnom nivou.

- Međunarodna saradnja sa drugim zemljama je stalna i intenzivna. Osim klasične saradnje kroz Interpol, Evropol i SELEC, Srbija ima i bilateralnu saradnju s velikim brojem država, što nam omogućava obimnu razmenu podataka.

Srbija će nastaviti da posvećeno radi na sprečavanju svih potencijalnih terorističkih delovanja - rekao je Stefanović na Vojnoj akademiji u Beogradu, gde je održao predavanje na temu „Suprotstavljanje ekstremizmu i terorizmu kao važan segment politike nacionalne bezbednosti Republike Srbije“.

On je ukazao da se novac za finansiranje terorizma neretko obezbeđuje kriminalnim delovanjem, uglavnom narko-trafikingom:

- Služba za borbu protiv terorizma i ekstremizma i druge službe bezbednosti prate sve događaje i pojave koji mogu biti povezani s radikalizacijom i ekstremizmom. Na taj način se trudimo da u korenu sasečemo i preventivnim delovanjem sprečimo nastajanje terorističkih ćelija koje bi eventualno mogle da izazovu bio kakvu vrstu ugrožavanja bezbednosti naših građana.

Kurir / R. K.

Foto: Marina Lopičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) HAMERI, BESPILOTNE LETELICE, PROTIVOKLOPNI SISTEMI AVIONI:SVE SPREMNO ZA POČETAK VOJNE VEŽBE "SADEJSTVO 2018"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track