HARADINAJ PROGOVORIO NA SRPSKOM: Pogledajte šta je rekao o hapšenju Marka Đurića
Foto: Printscreen 02

kaže da nisu imali izbora

HARADINAJ PROGOVORIO NA SRPSKOM: Pogledajte šta je rekao o hapšenju Marka Đurića

Politika -

PRIŠTINA - Kosovski premijer Ramuš Haradinaj govorio je za televiziju O2 i b92.net o hapšenju Marka Đurića u Kosovskoj Mitrovici, ZSO i odnosu sa Srpskom listom.

Kako je rekao kaže, "nisu imali mnogo izbora", a ističe i da je on bio za to da "Đurića puste na Kosovo".

Osim toga, Haradinaj je pričao i o Interpolovoj poternici, suđenjima kroz koja je prošao, šta misli o podeli Kosova, ali i tome kako napreduje rešavanje ubistva Olivera Ivanovića.

Nakon što su predstavnici Srpske liste i 10 srpskih opština na KiM juče zaključili da prištinskim vlastima daju rok od tri sedmice da formiraju ZSO ili će je u protivnom formirati sami, Haradinaj kaže da "ova tema još nije obrađivana".

"Još nisam stigao do ove teme", rekao je Haradinaj za portal "Zeri".

Formiranje ZSO, koju Albanci nazivaju Asocijacija, predviđeno je Briselskim sporazumom koji su Beograd i Priština potpisali pre gotovo pet godina, uz posredovanje Evropske unije.

Priština nije ispunila nijednu od tačaka tog sporazuma koje se tiču ZSO, dok je Beograd postupio po svim tačkama.

Prošlog petka, kada je u Briselu održan sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika privremenih kosovskih institucija Hašima Tačija, Haradinaj je izjavio da "još nije ni pročitao Briselski sporazum".

Nakon brutalnog hapšenja direktora vladine kancelarije Marka Ðurića u Kosovskoj Mitrovici, Srpska lista je odlučila da uskrati podršku Haradinajevoj vladi, a zamenik premijera i ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jeftić, danas je jos jednom od kosovske vlade zatražio formiranje ZSO.

foto: Beta/Armenija Zajmi Bešević

Srpska lista: Cinizam Haradinaja jednak je primenjenom nasilju

Nivo cinizma i neukusa koji je predsednik kosovske vlade Ramuš Haradinaj pokazao komentarišući napad na srpske političke predstavnike jednak je intenzitetu nasilja ispoljenog tom prilikom, saopštila je Srpska lista.

Srpska lista navodi da je neljudski šaliti se na račun čoveka kojem su, ni krivom ni dužnom, nanete teške telesne povrede u "zločinačkom napadu na goloruke ljude, okupljene u interesu demokratskog dijaloga, mira i stabilnosti na KiM".

"Vrlo su dobro znali i zlikovci i njihovi nalogodavci ko se nalazio u sali na koju je izvršen prepad, i ministar Rikalo je naravno povređen ne zato što nisu znali, već upravo zato što su znali o kome je reč", navodi se u saopštenju Srpske liste.

foto: Fonet

Kako kažu Srbima je upućena poruka: "ako ovo možemo da uradimo vašem ministru, zamislite šta možemo da uradimo vama" i zna šta su radili Srbima koji su završili u jamama, krečanama i žutim kućama.

"Kažamo vam da se ne plašimo, jer naš narod ne ustupa pred tiranijom nego joj staje nogom za vrat", zaključila je Srpska lista.

(Kurir.rs/O2/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track