ERDOGAN BESAN NA HARADINAJA: Ramuše, tvoja karijera će se završiti, ti si marioneta! Turska vas je prigrlila kao brata, kako možeš da štitiš pučiste
Foto: Reuters

Posle hapšenja turskih državljana

ERDOGAN BESAN NA HARADINAJA: Ramuše, tvoja karijera će se završiti, ti si marioneta! Turska vas je prigrlila kao brata, kako možeš da štitiš pučiste

Politika -

ISTANBUL - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je danas kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da će morati da preuzme odgovornost za upravljanje situacijom sa deportovanim Turcima, prenosi Koha ditore.

Kako navodi list, Erdogan ga je u svom govoru kritikovao zbog otpuštanja ministra unutrašnjih poslova i šefa obaveštajne agencije, i pozvao ljude na Kosovu da protestuju protiv njega. Erdogan, takođe, u govoru naziva Haradinaja marionetom, "čije konce povlače drugi".

- Karijera premijera Kosova će se završiti - predviđa Erdogan, prenosi list.

Erdogan je upozorio Haradinaja i “da će morati da preuzme odgovornost”, prenosi "Koha". Kako navode, Erdogan je to izjavio zbog slučaja državljana Turske koji su deportovani sa Kosova u Tursku, zato što su navodno “gulenisti”.

foto: EPA

"Koha" piše da je Erdogan kritikovao Haradinaja zbog otpuštanja ministra unutrašnjih poslova i šefa obaveštajne agencije, kao i da je pozvao ljude na Kosovu da protestuju protiv njega.

List navodi i da je Erdogan upitao Haradinaja po čijim instrukcijama je došlo do hapšenja.

- Premijeru Kosova, po čijim instrukcijama ste preduzeli te korake? Od kada štitite one koji su pokušali puč u Turskoj? Zar ne znate da smo vas mi priznali odmah posle Amerike? Kako možete da štitite pučiste, a Turska vas je prigrlila kao brata? Platićete za to. Moja kosovska braća ne treba da daju kredibilitet premijeru kao što su ti. Moja kosovska braća, Kosovari koje ja znam, zahtevaće da budeš odgovoran za ovo - naveo je Erdogan, a prenosi "Koha".

Podsetimo, Erdogan je u petak potvrdio da su šestorica proteranih pripadnika pokreta Fatulaha Gulena, uhapšeni na Kosovu i Metohiji, u Turskoj, koja ih tereti za terorizam.

Na Kosovu je pre dva dana na misteriozan način uhapšeno šest turskih državljana, pod optužbom da pripadaju pokretu FETO, verskog vođe Fetulaha Gulena koji je optužen da je odgovoran za puč s ciljem svrgavanja Erdoganove vlade u leto 2016.

Zbog ovih hapšenja, premijer Ramuš Haradinaj smenio je juče ministra unutrašnjih poslova, Flaga Sefaja i šefa KIA, Driton Gašiija.

(Kurir.rs/Tanjug/KOha ditore/Foto: Reuters)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) CECI KITIĆ OTIMAJU STAN!? Evo zbog čega će najbolja srpska rukometašica svih vremena morati sa decom na ulicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track