IZ FOTELJE U ŠKOLSKU KLUPU: Ministarko, nešto ti ispade!
Foto: Dragana Udovičić

Paparaco

IZ FOTELJE U ŠKOLSKU KLUPU: Ministarko, nešto ti ispade!

Politika -

Jadranku Joksimović foto-reporter Kurira ulovio dok je užurbano išla na predavanje na FPN, gde je upisala doktorske studije na politikološkom smeru

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović odlučila je da se vrati u školske klupe. Nju je, naime, ulovio foto-reporter Kurira kako dolazi na Fakultet političkih nauka, gde je upisala doktorske studije na politikološkom smeru.

Žureći da stigne na predavanja, Joksimovićevoj su ispale knjige na stepenicama na ulazu u fakultet, ali je ona brzo pokupila literaturu i uletela u zgradu.

foto: Dragana Udovičić

U razgovoru za Kurir, pošto smo joj predočili da ju je paparaco Kurira uslikao, ona otkriva da je prošle godine upisala doktorske studije na FPN, gde je diplomirala kao student generacije (2002/03) na smeru Međunarodni odnosi i započela karijeru kao demonstrator na predmetima Diplomatija i diplomatska istorija i Ekonomija tranzicije.

- Kao ministar za evropske integracije, bila sam u prilici da vidim brojne fakultete u Evropi, ali umesto negde u svetu, opredelila sam se da na FPN, gde sam započela visoko obrazovanje i karijeru, upišem i doktorske studije i na taj način pokažem poverenje i respekt prema našim univerzitetima - kaže Joksimovićeva.

foto: Dragana Udovičić

Nada se, kako dodaje, da će uz obaveze u Vladi uspeti da završi studije u naredne tri-četiri godine:

- Verujem da ću uspeti, iako mi je teško da redovno dolazim na predavanja. Često sam van zemlje, imam do kasno uveče sastanke, obaveze. Ali učenje volim, meni je to vid relaksacije i vraćanje u normalu van političkog života.

Tvrdi da kao ministar nema protekcije i da joj profesori „ne gledaju kroz prste“:

- Naprotiv. Na FPN su, inače, i članovi drugih stranaka, koji nisu podržavaoci ni Vlade ni SNS. Ali počela sam karijeru ovde i profesori me, pretpostavljam, ne gledaju kao ministra i političara, već kao nekog koga znaju iz prošlih vremena. Više je kolegama čudno što sam na predavanjima, što učestvujem u debati.

Kurir / Biljana Bojić

Foto: Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) "HARADINAJ JE NEOSUĐENI TERORISTA KOJI BI DA PONOVI ZLOČIN!" Bezbednost Srba na KiM ponovo ugrožena?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track