Najnovije vesti

(FOTO) ZVANIČNIK STEJT DEPARTMENTA U BEOGRADU, VUČIĆ PRIMIO PALMERA: Slažemo se da se ne slažemo, ali normalizacija odnosa od ključne je važnosti
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Sastanak u Predsedništvu

(FOTO) ZVANIČNIK STEJT DEPARTMENTA U BEOGRADU, VUČIĆ PRIMIO PALMERA: Slažemo se da se ne slažemo, ali normalizacija odnosa od ključne je važnosti

Politika

BEOGRAD - Predsednik Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa vršiocem dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Metjuom Palmerom.

 

Vučić i vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer saglasili su se danas, i pored neslaganja u stavovima o KiM, da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine od ključne važnosti.

 

Vučić i Palmer naime smatraju da je normalizacija odnosa Beograda i Prištine od ključne važnosti ne samo za proces pridruživanja EU, već i za regionalnu stabilnost i buduće blagostanje i prosperitet naroda u regionu.

 

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

Kako je saopštila Pres služba Predsednika, Vučić i Palmer su razgovarali o važnosti dugotrajnog prijateljstva Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i posvećenosti dveju zemalja da dalje razvijaju svoje bilateralne odnose.

 

Sagovornici su se saglasili i da je sada ključni period za budući razvoj Srbije, posebno kada je reč o nastojanjima da postane punopravna članica Evropske unije. Američki zvaničnik je istakao da će SAD nastaviti da pružaju podršku naporima Srbije za pridruženje EU.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Srpski predsednik i američki zvaničnik su, takođe, naglasili važnost dobrosusedskih odnosa u regionu i saglasili se da oni doprinose stabilnosti.

 

Vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara Palmer je obećao kontinuiranu podršku dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, na svaki način koji učesnici u dijalogu smatraju korisnim.

 

Predsednik Vučić i Palmer su se saglasili da su miroljubivi razgovori i puna primena postignutih dogovora ključni za postizanje održivog rešenja.

 

Sa Palmerom će se danas sastati i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, najavila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

 

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR VESTI UŽIVO! Evo gde su završile srpske S-300!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...