SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Načelna rasprava o setu zakona u oblasti odbrane još traje
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja

SKUPŠTINA NASTAVILA RAD: Načelna rasprava o setu zakona u oblasti odbrane još traje

Politika -

BEOGRAD - Četvrta sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2018. godini, na kojoj se vodi načelna rasprava o setu zakona u oblasti odbrane, biće nastavljena danas u 10 časova.

Prvi dan načelne rasprave počeo je obrazlaganjem predloženih zakona ministra odbrane Aleksandra Vulina, nakon čega su šefovi poslaničkih grupa i poslanici komentarisali i kritikovali predloge.

Poslanici su u utorak usvojili dnevni red četvrte sednice, koja ima 14 tačaka, jer su pored 13 tačaka koje je predložila predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, usvojili da se na dnevnom redu nađe i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine, koji je predložila Srpska radikalna stranka.

Na dnevnom redu sednice su Predlog odluke o usvajanju Godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2018. godini, zatim Predlog odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2018. godini.

Takođe, poslanici raspravljaju i o Predlogu zakona o vojnom obrazovanju, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o odbrani, Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o Vojsci Srbije, te Predlogu zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme.

Sedma tačka dnevnog reda je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o upotrebi Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama van granica Srbije, osma Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi, a deveta Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o Bezbednosno-informativnoj agenciji.

Na dnevnom redu je i Predlog zakona o potvrđvanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Države Izrael u vezi sa vojnom, odbrambenom i odbrambeno-industrijskom saradnjom, Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Grčke o saradnji u okviru Atinskog multinacionalnog strateško-pomorskog koordinacionog centra.

Poslednje dve tačke dnevnog reda su Predlog zakona o potvrđivanju Memoranduma između Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske o saradnji u oblasti vazduhoplovstva, te Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Rumunije o saradnji u oblasti odbrane.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja