SRDAČNA DOBRODOŠLICA U SRBIJU I UPOZNAVANJE SA POLITIČKIM PRILIKAMA: Gosti iz Danske u poseti Novoj stranci
Foto: Promo

članovi organizacije autokampera toplo dočekani u Beogradu

SRDAČNA DOBRODOŠLICA U SRBIJU I UPOZNAVANJE SA POLITIČKIM PRILIKAMA: Gosti iz Danske u poseti Novoj stranci

Politika -

BEOGRAD - Nova stranka je bila domaćin članovima danske organizacije "Dansk Autocamper Forening" iz Kopenhagena, i tom prilikom ih je upoznala sa svojim radom, kao i sa političkim prilikama u Srbiji.

Članovi ove organizacije su tokom svoje petodnevne posete Srbiji izrazili želju da posete jednu poliitčku stranku i upoznaju se sa radom njene organizacije, a njihov izbor bila je upravo Nova stranka. Dobrodošlicu su im poželeli potpredsednica Nove stranke Mira Petrović, generalni sekretar Đorđe Nakić, koji su ih tom prilikom upoznali sa istorijsko-političkim prilikama u Srbiji, ekonomskim stanjem u državi, kao i sa programskim načelima Nove stranke.

O organizaciji, aktivnostima i političkoj borbi Nove od njenog osnivanja do danas, gostima iz Danske prezentaciju je držao Uroš Eleković, predsednik Foruma mladih, navodi se u saopštenju ove političke stranke.

foto: Promo

Gosti su imali su mnoštvo pitanja za predstavnike Nove stranke: od političke prošlosti, preko aktuelne političke situacije, cenzure medija i ugroženosti osnovnih ljudskih prava u Srbiji, pa do načina na koji građani Srbije danas reaguju na članstvo u Evropskoj uniji. Između ostalog, razmenjena su i mišljenja i iskustva u vezi sa aktuelnom izbegličkom krizom.

Podsetimo, Forum mladih Nove stranke je polovinom marta ove godine ugostio i danske srednjoškolce iz Kopenhagena, i tom prilikom ih upoznao sa svojim radom, kao i sa političkim prilikama u Srbiji.

foto: Promo

Mladi Danci imali su tada mnoštvo pitanja za predstavnike Foruma mladih: od političke prošlosti Srbije, preko aktuelne političke situacije, do načina na koji mladi u Srbiji danas mogu svojim angažmanm da utiču na važna društvena pitanja. Kroz ukrštanje mišljenja, danski đaci i predstavnici Foruma mladih složili su se da je potrebno jačati ideje demokratije i liberalizma, te da je u tom procesu naročito dragoceno međusobno razumevanje i razmena iskustava pripadnika različitih država, saopštila je Nova.

(Kurir.rs/Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja