MINISTAR ĐORĐEVIĆ PODRŽAVA PRVOMAJSKI PROTEST SINDIKATA: Nema profita ako radnici nisu zadovoljni
Foto: Dado Đilas

Spremne brošure za borbu protiv sive ekonomije

MINISTAR ĐORĐEVIĆ PODRŽAVA PRVOMAJSKI PROTEST SINDIKATA: Nema profita ako radnici nisu zadovoljni

Društvo -

Ministar za rad Zoran Đorđević kaže da će danas biti na protestu koji organizuju predstavnici sindikata pod parolom "Da plate ustanu, a mladi ostanu", jer se za to zalaže Vlada Srbije i ministarstvo koje vodi.

foto: Dado Đilas

Đorđević je prvi ministar koji učestvuje u promajskom protestu, a za njegov gest predstavnici sindikata kažu da je hrabar. Upitan da li se oseća bezbedno, ministar je rekao da je "među svojim građanima, među radnicima". Đorđević kaže da su svi na neki način radnici, i da život može biti okrutan te da si jedan dan sa jedne strane - poslodavac, a drugi dan sa druge - radnik.

INTERVJU NEDELJE ZORAN ĐORĐEVIĆ: Radnici se najviše žale na male plate

"Cilj poslodavaca je profit, ali nema profita ako radnici nisu zadovoljni", naglasio je Đorđević i dodao da će na protestu biti deljene brošure radnicima kako da se bore protiv sive ekonomije i prijave poslodavca kod kojih zaposleni rade na crno.

foto: Zorana Jevtić

Govoreći o pritužbama poslodavaca da moraju mnogo da izdvajaju za doprinose i da ih treba smanjiti, Đorđević je rekao da kada su prihodi države veći, kada je manje sive ekonomije može se razgovarati o smanjenju doprinosa, ali da se ne ugrozi država.

(Kurir.rs/Tanjug/Prva/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track