Riker i Stefanović: Neophodan nastavak dijaloga

Riker u Beogradu

Riker i Stefanović: Neophodan nastavak dijaloga

Politika -
Složili smo se oko toga da je moguće dijalog podići na politički nivo, to jest na viši nivo samih pregovarača u cilju resavanja težih pitanja i lakše implementacije dogovora postignutih sa Prištinom, rekao je šef pregovaračkog tima

BEOGRAD - Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović i zvaničnik američkog Stejt departmenta Filip Riker složili su se na današnjem sastanku da je neophodno nastaviti dijalog i primeniti do sada postignute sporazume.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Filip Riker boravi od juče u poseti Srbiji.

"Današnji sastanak sa Rikerom je bio vrlo konstruktivan, razmenili smo viđenja nastavka dijaloga sa Prištinom. Složili smo se o neophodnosti nastavka tog dijaloga i neophodnosti implementacije do sada postignutih sporazuma", rekao je Stefanović.

On je još jednom istakao da su svi postignuti sporazumi javni.

Prema Stefanovićevim rečima, Riker je izneo očekivanja SAD da se dijalog Beograda i Prištine nastavi i da se primene postignuti dogovori.

"Složili smo se oko toga da je moguće dijalog podići na politički nivo, to jest na viši nivo samih pregovarača u cilju resavanja težih pitanja i lakše implementacije dogovora postignutih sa Prištinom", rekao je Stefanović.

Riker, koji u Beogradu boravi kao prethodnica pomoćnika šefice američke diplomatije Filipa Gordona čija se poseta očekuje 8. i 9. jula, razgovarao je juče sa liderima SNS, SPS, URS i LDP.On se juče na kratko sreo i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Američki diplomata danas bi trebalo da se sastane i sa liderom DS Borisom Tadićem.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track