Najnovije vesti

STEFANOVIĆ: Svi skupovi u Hrtkovcima su zabranjeni, policija će biti kadra da sprovede tu odluku
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

zabrana okupljanja za sve stranke

STEFANOVIĆ: Svi skupovi u Hrtkovcima su zabranjeni, policija će biti kadra da sprovede tu odluku

Politika

BEOGRAD - Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ponovio je danas da su svi skupovi u Hrtkovcima zabranjeni i da je uveren da će policija biti karda ta tu odluku sprovede.

 

On je, na konferenciji za štampu, nakon sastanka sa litvanskim kolegom Eimutisom Misiunasom, objasnio da je, na osnovu odluke Upravnog suda da policija vrati na dopunu rešenje SRS, u smisli da osoba koja se potpisala pod zahtev nije imala aktivnu legitimaciju da predstavlja stranku, zahtev na dopunu vraćen.

 

"SRS je ispunila to rešenje i mi smo skup zabranili kao i prvi put. Zabranili smo ne samo SRS, već bilo kojoj drugoj stranci koja je htela da održi skup", podvukao je Stefanović.

 

Rekao je da je atmosfera u Hrvatkovcima takva da je većinsko stanovništvo protiv bilo kakvog skupa.

 

Ukazao je da je pisanje medija već uticala negativno na mir i spokoj stanovnika Hrtkovaca.

 

"Za budućnost Srbije i Hrtkovaca je najbolje da se tamo niko ne okuplja. Policija će biti kadra da tu odluku sprovede", podvukao je Stefanović.

Upitan kako će se sprovesti zabrana ako radikali budu, kako su najavili samo održali šetnju, Stefanović je odgovorio: "Pustite da mi u skladu sa zakonom sprovedemo odluku".

 

"Rekao sam da građani Hrtkovaca ne moraju da brinu tog dana. Upotrebićemo sve zakonske mogućnosti da sprečimo sva okupljanja, kako god se odvijala", poručio je on.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Filip Krainčanić)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...