ČANAK NE ODUSTAJE OD KONTRAMITINGA: Aktivisti LSV biće u pripravnosti u Hrtkovcima
Foto: Fonet Nenad Orevic, Marina Lopičić

MUP zabranio najavljena okupljanja 6. maja

ČANAK NE ODUSTAJE OD KONTRAMITINGA: Aktivisti LSV biće u pripravnosti u Hrtkovcima

Politika -

Liga socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka ne planira da odustane od kontramitinga u Hrtkovcima, pošto je lider SRS Vojislav Šešelj izjavio da će radikali održati miting 6. maja u tom mestu uprkos izjavi ministra policije Nebojše Stefanovića da tamo neće biti dozvoljeno organizovanje bilo kakvih okupljanja.

foto: Marina Lopičić

Kako je Čanak danas objasnio, aktivisti njegove stranke biće "u pripravnosti ukoliko do najavljenog okupljanja ipak dođe".

VUČIĆ IZRIČIT: Država zabranila sve skupove u Hrtkovcima!

"Potpuno je nedopustivo da osuđeni ratni zločinci i njihovi saborci vršljaju po mestu zločina. Upravo zbog toga ćemo svoje aktiviste pozvati da dođu, ali ne želimo da uznemiravamo građane Hrtkovaca. Bićemo u pripravnosti i spremni da u slučaju da se oni tamo pojave, u roku od pola sata i mi budemo tu, pa da se onda objasnimo šta se tamo zaista dogodilo", objasnio je lider LSV za Pink.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije ponovilo je da neće dozvoliti nijedno okupljanje 6. maja u selu Hrtkovci i da će o tome i zvanično obavestiti organizacije koje su najavile skupove.

foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

"Iako je više političkih organizacija zvanično prijavilo ili najavilo skupove u ovom mestu, nijedno okupljanje neće biti dozvoljeno. Zvanična rešenja o zabrani skupova, onima koji su prijavili, biće uručena u zakonskom roku. MUP će preduzeti sve neophodne mere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi obezbedilo sprovođenje donetih rešenja", stajalo je u saopštenju.

(Kurir.rs/Foto: Fonet/Nenad Đorđević, Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track