EKSKLUZIVNO! DUŠAN VUJOVIĆ PODNEO OSTAVKU: Novi ministar finansija Siniša Mali
Foto: Zorana Jevtić, Kurir

POTVRĐENO PISANJE KURIRA

EKSKLUZIVNO! DUŠAN VUJOVIĆ PODNEO OSTAVKU: Novi ministar finansija Siniša Mali

Politika -

Dušan Vujović podneo je ostavku na mesto ministra finansija u Vladi Srbije, a kako Kurir saznaje, novi ministar finansija biće Siniša Mali.

Iako je odluku da napusti Vladu Srbije doneo znatno ranije, nekoliko naših izvora iz Nemanjine 11 nam je otkrilo da je Vujović prošle nedelje uručio ostavku premijerki Ani Brnabić, a ona će ovih dana, kako to nalaže Zakon o Vladi, da je prosledi predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković.

foto: Dado Đilas

- Vujović je u poslednje vreme retko i dolazio u Nemanjinu. Može se reći da je već dugo po strani. Svi u Vladi su odavno znali da bi tako nešto moglo da se desi. On je prošle nedelje ostavku formalno uputio premijerki, i to bez velike pompe. Sad je ostalo da mu parlament konstatuje ostavku - objašnjava naš izvor.

Vujović nije odgovarao na naša pitanja, a u njegovom kabinetu nam je kratko rečeno da takvu informaciju - nemaju.

Nagoveštaj da je Vujovićeva ostavka već na stolu predsednice Vlade bila je tema i pre desetak dana, i to u parlamentu, kada je premijerka Brnabić odgovarala na poslanička pitanja. Mada nije želela da potvrdi informaciju, ona je vešto pripremila teren da je tako nešto očekivano.

foto: Fonet/Nenad Orević

- Ne razumem zašto je rekonstrukcija tako tabu tema - uporna je bila premijerka, uz opasku da je normalno da ako neko ima nekih problema, zdravstvenih, porodičnih ili ne daje sebe u punom kapacitetu, ne bude više član Vlade.

Brnabićeva je potvrdila i da Vujovića nije bilo jedno vreme u zemlji, ali je to obrazložila službenim putem u Vašington, gde je bio na razgovoru sa MMF. Zakon definiše da ministar upućuje ostavku najpre predsedniku Vlade, koji je zatim prosleđuje predsedniku Skupštine. Parlament na prvoj narednoj sednici bez rasprave prima k znanju da je ministar podneo ostavku i time mu prestaje mandat. Ministar može i obrazložiti ostavku Skupštini.

Kurir.rs / I. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track