MINISTAR FINANSIJA DEFINITIVNO ODLAZI IZ VLADE: Vujović u petak pravi oproštajnu večeru, a evo ko će doći na njegovo mesto
Foto: Dado Đilas

otkrivamo

MINISTAR FINANSIJA DEFINITIVNO ODLAZI IZ VLADE: Vujović u petak pravi oproštajnu večeru, a evo ko će doći na njegovo mesto

Politika -

Čelnik resora finasija već je najbližim saradnicima rekao da na njegovo mesto dolazi Siniša Mali.

Ministar finansija Dušan Vujović definitivno se sprema da napusti svoj kabinet, a odlazak sa ove funkcije, na kojoj je proveo skoro četiri godine, obeležiće u petak, kada će za svoje najbliže saradnike i prijatelje organizovati oproštajnu večeru, saznaje Kurir!

Vujović, o čijem se odlasku spekulisalo još kada je prvi put najavljena rekonstrukcija Vlade, sada je i definitivno to potvrdio svojim saradnicima, poručivši im da se uskoro rastaju.

foto: Zorana Jevtić

- Ministar će u petak uveče prirediti večeru na kojoj bi trebalo da budu njegovi najbliži saradnici, ali i bliski prijatelji, a tada će im i zvanično saopštiti svoju odluku da neće više biti ministar finansija. Inače, on je ovih dana svojim kolegama iz kabineta rekao da će umesto njega doći gradonačelnik Beograda Siniša Mali - otkriva izvor Kurira blizak ministarstvu finansija.

Prema rečima našeg sagovornika, Vujović se već danima unazad pripremao da svojim saradnicima to saopšti, pa je na kraju doneo odluku da priredi tu oproštajnu večeru.

- Po njegovom mišljenju, njegove kolege su zaslužile da ih okupi i da im lično i otvoreno kaže da odlazi sa mesta ministra finansija i to iz ličnih razloga - kaže ovaj dobro obavešten izvor.

foto: Marina Lopičić

Podsećanja radi, kako je Kurir ranije pisao, aktuelni gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj i prvi na listi SNS na proteklim beogradskim izborima Zoran Radojičić glavni su kandidati da dobiju novo radno mesto u rekonstruisanoj vladi premijerke Ane Brnabić.

Dok je Mali viđen na mestu ministra finansija, gde bi zamenio Vujovića, Radojičić bi mogao da bude na čelu resora zdravstva umesto Zlatibora Lončara.

(E. K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track