SAŠA JANKOVIĆ: PSG može da se ujedini samo sa ideološki sličnima
Foto: Marina Lopičić

Pokret slobodnih građana

SAŠA JANKOVIĆ: PSG može da se ujedini samo sa ideološki sličnima

Politika -

BEOGRAD - Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković izjavio je da PSG želi savez sa "celom autentičnom" opozicijom u vezi fer izbornih uslova ali da može da se ujedini "samo sa ideološki sličnima".

Janković je za Nin kazao da PSG ne može da se ujedini sa političkim organizacijama koje kako je naveo, "baštine ideje nacionalizma, osporavaju ostvarivanje ustavom garantovanih ljudskih prava, veličaju ljude optužene za ratne zločine, čiji kadrovi smatraju da je učenje engleskog jezika štetno za decu".

"Možemo i sa njima da se borimo da niko ne pokrade izbore, ali jedno nismo i nećemo biti, sve i kada bi nam neko garantovao da ćemo tako dobiti vlast. Saradnja cele opozicije i zajednički nastup na stvaranju elementarnih uslova za poštene izbore, ni više ni manje od toga", kazao je Janković.

Po njegovim rečima, PSG ne želi da vraća Srbiju u period DOS već hoće da gradi "budućnost bolju od prošlosti koju smo imali".

"Neosporno je da ovu vlast možemo smeniti samo ujedinjeni, ali ne oko novog vodje, već oko zajedničkih ciljeva kojima je SNS suprotnost i prepreka. A ne da ujedinjeni žmurimo pred problemima i odlukama koje nismo doneli i nećemo da donosimo dok ne pobedimo", kazao je Janković.

(Kurir.rs/Beta/Nin/Foto: Marina Lopičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track