Najnovije vesti

KRAJ MANDATA: Od 15. juna Euleks ima samo savetodavnu ulogu na Kosovu i Metohiji
Foto: Rojters

jUŽNA SRPSKA POKRAJINA

KRAJ MANDATA: Od 15. juna Euleks ima samo savetodavnu ulogu na Kosovu i Metohiji

Politika

Haradinaj je u Prištini ragovarao sa šeficom Euleksa Aleksandrom Papadopulo o stalnim naporima "kosovske vlade" da se ojača poštovanje zakonitosti kao centralnog stuba za ekonomski razvoj i evropsku integraciju Kosova i Metohije

PRIŠTINA  - Tzv. kosovski "premijer" Ramuš Haradinaj izjavio je da je njegova "vlada" opredeljena za uspostavljanje vladavine zakona i da će od 15. juna Misija EU za vladavinu prava (Euleks) imati samo savetodavnu ulogu.

 

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Haradinaj je u Prištini ragovarao sa šeficom Euleksa Aleksandrom Papadopulo o stalnim naporima "kosovske vlade" da se ojača poštovanje zakonitosti kao centralnog stuba za ekonomski razvoj i evropsku integraciju Kosova i Metohije.

 

Visoko ceneći ulogu Euleksa tokom svih ovih godina delovanja na Kosovu i Metohiji, on je rekao da su uspesi Euleksa i Kosmeta zajednički i u funkciji izgradnje poverenja gradjana u institucije.

 

"Haradinaj je informisan o okončanju mandata Euleksa i procesu razmene pisama između tzv. "predsednika Kosova" i visoke predstavnice EU Federike Mogerini", kaže se u saopštenju i dodaje da je zahvalio šefici Euleksa za njeno angažovanje na poboljšanju pravosudnog sistema Kosova i Metohije.

 

Aleksandra Papadopulo je kazala da će posle okončanja mandata Euleks u savetodavnoj ulozi nastaviti da usko sarađuje sa tzv. "vladom Kosova" na daljem jačanju vladavine zakona.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...