ŽIVKOVIĆ O OPTUŽBAMA DA OPOZICIJA ORGANIZUJE BLOKADU SRBIJE ZBOG GORIVA: Spontana okupljanja građana su potpuno zakonita! Neznanje me ne iznenađuje...
Foto: Fonet Nenad Đorđević

Smanjiti akcize, a time i cenu goriva, apeluje lider Nove stranke

ŽIVKOVIĆ O OPTUŽBAMA DA OPOZICIJA ORGANIZUJE BLOKADU SRBIJE ZBOG GORIVA: Spontana okupljanja građana su potpuno zakonita! Neznanje me ne iznenađuje...

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Nove stranke Zoran Živković odgovorio je danas na optužbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića da opozicija nezakonitom blokadom grada zbog cena goriva pokušava na silu da preotme vlast, poručivši da ga "neznanje iskazano u toj poruci uopšte ne iznenađuje".

foto: Fonet Nenad Đorđević

"Spontana okupljanja građana su potpuno zakonita, a neznanje samozvanog studenta generacije ne iznenađuje, jer je to pokazivao i ranije, tako da mu očigledno nije pomoglo što je Pravni fakultet studirao skoro 8 godina", kratko je naveo Živković.

On je ranije na svom zvaničnom Tviter nalogu ocenio da protesti "moraju trajati dok akcize, a samim tim i cena goriva, ne budu smanjeni".

foto: Printscreen/Twitter

"Protest mora biti jači i dosledniji! Dakle, u ponedeljak u 9:00 treba blokirati sve raskrsnice u Srbiji i ostati tamo dok vlada Aleksandra Vučića i njegovih SNS-ovaca ne smanji akcize, a time i cenu goriva! Do pobede", napisao je lider NOVE.

PREDSEDNIK O PROTESTIMA ZBOG CENE GORIVA: A kako niko da kaže alal vera, Vučiću, imamo najjeftiniji hleb u regionu?!

To je danas bio povod za reakciju predsednika Vučića koji je, na konferenciji za medije po obilasku Internata Vojne gimnazije, podvukao da je u pitanju isti manir ponašanja opozicije "kao kada je u pitanju bila obnova Trga Slavija ili izgradnja hotela Hilton".

foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Ko god hoće da protestuje, dobrodošao je. Ali onda ustanu Đilas i Janković protiv onih koji kritikuju što se ne dozvoli majci sa detetom da prođe u kolima. Poziva na to i Živković, Janković, Borko Stefanović, to je sve organizovano. Kaže Živković: "Svi u 9 ujutru da uradimo to i to!" Pa neka urade, svako to može da uradi, ali to nije zakonito ponašanje. Na silu neće osvojiti vlast. Što se rejtinga političkih stranaka tiče, ja kažem Bog neka ih poživi, jer će tako što kraće da traju. Kukali su dok smo ulepšavali Slaviju, fontanu, gradili Hilton, a sad uživaju u gužvama. Dizel nam je skup, zato ćemo da zaustavimo život. Samo neka imaju u vidu da je to protivzakonito", istakao je on.

(Kurir.rs/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track