RAT SE NE SMIRUJE! Lider LDP nazvao Zvezdana Jovanovića  ološem! ŠEŠELJ UZVRATIO ČEDI
Foto: Marina Lopičić

SUKOB

RAT SE NE SMIRUJE! Lider LDP nazvao Zvezdana Jovanovića ološem! ŠEŠELJ UZVRATIO ČEDI

Politika -

Čedomir Jovanović, lider LDP, nazvao je juče Zvezdana Jovanovića (53) zvanog Zveki, osuđenog na 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, ološem i pripadnikom životinjskog carstva.

Ove optužbe su usledile nakon što je Zvezdan Jovanović pre tri dana u Specijalnom sudu izjavio da ga je lider LDP-a tokom suđenja vređao i nazivao životinjom.

Predsednik LDP-a nije ostao dužan prezimenjaku, pa je na svom Instagram profilu postavio fotografiju Zvezdana Jovanovića i ispod ironično napisao:

"Kada su mi u kraju bile važnije devojčice iza škole od časova biologije na kojima bi sigurno bio u prilici da ukačim razliku između životinja i ovako finog gospodina... Zato još jednom sorry, životinjsko carstvo, ološ je egzemplar - stoji u opisu fotografije.

Čedomir Jovanović nije želeo da dalje obrazlaže svoje optužbe, već nam je samo preko svoje pres službe poručio da je to njegov stav.

"Nazivao me je više puta životinjom tokom suđenja i pitao je sudiju koliko košta da nastavi s tim! Lako je njemu, kada su ga debelo plaćali sada pokojni Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, koje je on obučavao kako da ubijaju i kako da uništavaju tragove", rekao je Jovanović u završnoj reči pre tri dana.

U Zvezdanovu odbranu stao je Vojislav Šešelj, vođa radikala, koji je, kako je naveo, odskora njegov pravni zastupnik.

"Očigledno je da je Čedomir Jovanović izgubio glavu i ne zna šta radi. Klupko oko njega je počelo da se odmotava i steže se obruč, pa će morati da odgovori šta je sve radio sa surčinsko-zemunskim klanom i zbog čega je naredio da Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum budu streljani", sasuo je optužbe na račun predsednika LDP-a lider Srpske radikalne stranke.

On je prozvao lidera Liberalno-demokratske partije i za krađu para.

"On je uzeo deo novca iz sefa Komercijalne banke u kojoj je nađeno 600 kilograma heroina, 70 kilograma kokaina i 60 kilograma zlata. To su međusobno podelili on, Zoran Đinđić, Dušan Mihajlović i još neki. I o tome će morati da progovori", nastavio je Šešelj, koji nije želeo da otkriva ostala imena učesnika, kako je rekao, u krađi iz sefa.

Šešelj je istakao da osim Zvezdana Jovanovića zastupa i Milorada Ulemeka Legiju, te da ima pravo da u njihovo ime podnosi pismena i druge dokumente nadležnim institucijama.

"Tražiću reviziju procesa za Zvezdana Jovanovića, od onog za pobunu „crvenih beretki“, koji je režiran, pa sve do procesa za ubistvo Zorana Đinđića", poručio je vođa radikala.

Kurir.rs/Alo/D. Ćurivija/Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track