Dačić: U ponedeljak razgovori unutar SPS-PUPS-JS

Dačić: U ponedeljak razgovori unutar SPS-PUPS-JS

Politika -
Razgovor o resorima još uvek nije završen, ali je potvrdio da će šema "osam plus pet plus dva" biti i usvojena

BEOGRAD - Mandatar za sastav nove vlade Ivica Dačić najavio je za ponedeljak razgovore unutar kolalicije SPS-PUPS-JS, a posle toga i konsultacije sa strankama i koalicijama koje će činiti buduću vladu o koalicionom sporazumu.

Dačić je novinarima posle sastanka sa poverenikom Rodoljubom Šabićem i zaštitnikom građana Sašom Jankovićem rekao da u ponedeljak nastavlja razgovore unutar koalicije koju predvodi, a zatim i sa predstavnicima stranaka manjina.

On je najavio da će ih pozvati da učestvuju u vladi.

Prema Dačićevim rečima, razgovor o resorima još uvek nije završen, ali je potvrdio da će šema "osam plus pet plus dva" biti i usvojena.

"Našoj koaliciji po tom dogovoru pripalo bi pet resora, ali nismo još do kraja završili pregovore. Međutim nije tačno ono što se piše po novinama ", rekao je Dačić , ali nije precizirao koja će ministarstva u novoj vladi voditi socijalisti.

Govoreći o informacijama koje su se pojavile u javnosti da je PUPS nezadovoljan razgovorima, Dačić je naglasio da je on više puta rekao da je dogovor te trojne koalicije da se ide ili zajedno u vladu ili niko.

"U ponedeljak treba da razgovaamo o tom političkom dogovru sa PUPS-om i JS-om . Svaka od tri partije insistira na svojim posebnostima i te posebnosti moraju biti deo tog sporazuma", rekao je mandatar i naglasio da će se razgovori tek voditi na osnovu tog dokumenta.

Dačić je, takođe, naveo da razume reakcije iz PUPS s obzirom na to da se, kako je ocenio, u medijima svašta piše.

Budući premijer je naglasio i da je lidera URS Mlađana Dinkića pitao da li bi ušao u vlast sa naprednjacima, s obzirom na to da bi SNS, DS i URS imali većinu.

"Odogovorio mi je da ne bi", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track