Zvaničnici Kosmeta osudili ubistvo u Talinovcu

sa reči na dela

Zvaničnici Kosmeta osudili ubistvo u Talinovcu

Politika -
Oni su u selu Talinovac, u opštini Uroševac, razgovarali sa Srbima-povratnicima i najoštrije osudili zločin nad bračnim parom Jevtić. Izrazili su uverenje da će počinioci biti brzo otkriveni i naveli da se vodi intenzivna istraga o tom zločinu

UROŠEVAC - Ubistvo povratnika Milovana i Ljiljane Jevtić, iz sela Talinovac, osudila je većina zvaničnika sa Kosova i iz Srbije navodeći da počinioci treba što pre da budu nađeni i adekvatno kažnjeni. Zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović, kosovski ministar za povratak i zajednice Radojica Tomić, zamenik kosovskog ministra za unutrašnje poslove Saša Rašić, predsednik opštine Uroševac Agim Aliu i Regionalni direktor policije u Uroševcu Gzim Hodza obišli su kuću u kojoj su Jevtići ubijeni.

Oni su u selu Talinovac, u opštini Uroševac, razgovarali sa Srbima-povratnicima i najoštrije osudili zločin nad bračnim parom Jevtić. Izrazili su uverenje da će počinioci biti brzo otkriveni i naveli da se vodi intenzivna istraga o tom zločinu. Ubistvo Jevtića osudio je danas tokom razgovora sa Srbima povratnicima u Talinovcu i pukovnik američkog kontigenta Kfora Mark Ilom i izrazio očekivanje da će zločin biti rasvetljen.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je ranije danas da se nada da će neko u svetu osuditi ubistvo bračnog para povratnika i da će biti zatražena hitna istraga.

"Nadam se da Srbi na Kosovu nisu građani drugog reda i da nisu glineni golubovi", rekao je Dačić. Ubistvo Jevtića osudio je ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović koji je kazao da međunarodna zajednica treba da na adekvatan način brine o Srbima na Kosovu.

Kosovski zvaničnici su preostalim Srbima povratnicima u selu Talinovac obećali dodatnu zaštitu policije i KFOR-a i svaku drugu pomoć. Srbi su ranije kazali da zbog pogoršane bezbednosne situacije žele da napuste selo. Srbi povratnici su posle razgovora sa kosovskim zvaničnicima, rekli da će ostati na Kosovu, ali pod uslovom da Kfor i nadležni kosovski organi održe obećanje da će u selu Talinovac podići nivo bezbednosti i poboljšati ekonomske uslove.

Ako obećanja ne budu poštovana, oni će, kako su rekli a, napustiti to selo, ali i Kosovo. Milovan i Ljiljana Jevtić ubijenu su u petak uveče u porodičnoj kući, u selu Talinovac. U tom selu je osam povratničkih srpskih porodica, sa 18 članova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track