DAČIĆ SA HRISTODULIDISOM: Kipar nikada neće priznati nezavisnost KiM
Foto: Ministarstvo spoljnih poslova, Nikos

sastanak

DAČIĆ SA HRISTODULIDISOM: Kipar nikada neće priznati nezavisnost KiM

Politika -

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i šef kiparske diplomatije Nikos Hristodulidis danas su u Nikoziji razgovarali o bilateralnim odnosima dve zemlje, produžetku saradnje u međunarodnim organizacijama i forumima, kao i o saradnji dva ministarstva spoljnih poslova i evropskim integracijama Srbije.

Današnji je sastanak, inače, nastavak dogovara postignutih tokom poslednjeg susreta u Beogradu 10. maja, kada je u sklopu zvanične posete Predsednika Nikosa Anastasijadisa dogovoreno održavanje redovnih konsultacija dva ministra.

Dačić je informisao kiparskog kolegu o dijalogu Beograda i Prištine, dok je ministar Hristodulidis srpskog šefa diplomatije obavestio o aktuelnoj situaciji u vezi sa kiparskim problemom.

Dvojica ministara su razmatrala potrebu organizovanja saradnje kiparske i srpske dijaspore, kao i pripremu za održavanje naredne zajedničke sednice dve Vlade.

Ministar Hristodulidis je ponovio da Kipar nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, dok je Dačić ponovio bezuslovnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Kipar.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministrastvo spoljnih poslova)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track