TRIBINA SAVEZA ZA SRBIJU U ZRENJANINU: Okupili smo se zbog programa od 30 tačaka
Ilustracija, Foto: Beta

složili se oko više tema

TRIBINA SAVEZA ZA SRBIJU U ZRENJANINU: Okupili smo se zbog programa od 30 tačaka

Politika -

BEOGRAD - Osnivači Saveza za Srbiju razgovarali su večeras sa gradjanima Zrenjanina i poručili da se mora zaustaviti dalja rasprodaja najvrednije državne imovine, uspostaviti jednakost i sprečiti rešavanje pitanja Kosova razgraničenjem Srbije "od same sebe", odnosno davanje "našeg za naše".Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović rekao je da o programu Saveza za Srbiju od 30 tačaka nema reči na nacionalnim televizijama i dodao da u Srbiji nema normalnog života.

"To je razlog zašto smo se okupili. Srpska politička scena više nije ista. Vreme je da se završi vreme propadanja i dodje vreme slobode. Pročitajte 30 tačaka programa Saveza i iznenadićete se oko koliko tema smo se mi ovde složili", rekao je Obradović na skupu u zrenjaninskom hotelu Vojvodina, a navodi se u saopštenju Narodne stranke.

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju, Dragan Djilas, na pitanje o prodaji državne imovine odgovorio je da nije tačno da ništa što je državno ne može da funkcioniše, već je samo pitanje da li oni koji vode znaju kako se to radi.

"'Bg voz' je kasnio sedam sekundi godišnje, što pokazuje da mi možemo kad hoćemo", rekao je Djilas i upitao da li bi "Nemci bili Nemci kada bi imali plate od 25.000 dinara".

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac rekao je da Savez za Srbiju neće biti desničarska organizacija i dodao da je to nužan oblik organizovanja politički odgovornih činilaca spremnih da svoje programe podrede opštem cilju – normalizaciji svakodnevnog života i političkog života u Srbiji.

Potpredsednik Narodne stranke i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš rekao je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić neće da čuje vojni vrh, jer se "samo slika sa generalima", ali nikada ne razgovara sa njima.

"Kada bi hteo da čuje ljude iz vojnog vrha, oni bi mogli da mu kažu kakva će to

Srbija biti sa presečenim koridorom i da ga pitaju kako je zamislio da se razgraničimo sami od sebe i da damo naše za naše", rekao je Ponoš.

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović rekao je da se Savez za Srbiju nije okupio na politici "ua, Vučiću" jer nema ništa protiv njega lično, nego protiv toga što su penzioneri i radnici u Srbiji najsiromašniji u Evropi zbog njegove politike.

"Mi ćemo uraditi sve da Srbija ne bude poslednja rupa u Evropi bez pravde i jednakosti, a nejednakost ćemo vratiti u tamnu tminu prošlosti, gde joj je i mesto", rekao je Stefanović.

Predstavnica Pokreta za preokret Nada Sporin rekla je da je prodaja zemlje strancima uzela maha u Vojvodini, gde se zemlja koju su poljoprivrednici obradjivali daje onima koji uživaju podršku vlasti, i dodala da beogradski PKB ne sme biti prodat u bescenje, kao i da se Savez zalaže za vraćanje subvencija od 12.000 dinara po hektaru.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track