RAZGOVARALI O KOSOVU, USTAVU, REFORMAMA: Brnabićeva se sastala sa šefom Delegacije EU Fabricijem
Foto: Kabinet predsednice Vlade Srbije

sastanak

RAZGOVARALI O KOSOVU, USTAVU, REFORMAMA: Brnabićeva se sastala sa šefom Delegacije EU Fabricijem

Politika -

Premijerka Srbije Ana Brnabić navela je danas u razgovoru sa šefom Delegacije EU u Srbiji, Semom Fabricijem, da Ministarstvo pravde i Vlada posvećeno rade na završetku novog teksta ustavnih amandmana i uslaglašavanjem sa preporukama Venecijanske komisije.

Brnabić je objasnila da je to važan posao na kojem su predstavnici Vlade intenzivno radili u proteklom periodu i izrazila uverenje da će tekst u najskorijem periodu biti završen i prosleđen Narodnoj skupštini na usvajanje.

Šef Delegacije EU ocenio je da je za Srbiju ključan napredak u oblasti reforme pravosuđa i vladavine prava, kao i sprovođenje svih obaveza u pregovaračkom procesu iz poglavlja 23 i 24.

foto: Kabinet predsednice Vlade Srbije

Kada je u pitanju donošenje medijske strategije, navodi se u saopštenju, premijerka je objasnila da se vodi kontinuirani dijalog Vlade i predstavnika medijskih udruženja.

Ocenila je da budući dokument treba da omogući i garantuje sigurnost predstavnika medija i njihovo pravo na nesmetan rad, ali uz poštovanje zakona.

Brnabić i Fabrici razgovarali su i o situaciji u regionu zapadnog Balkana i dijalogu Beograda i Prištine, a premijerka je ponovila stav da je Srbija spremna za pronalaženje kompromisnog rešenja.

Međutim, dodala je ona, da nije zadovoljna činjenicom da Priština ne radi na implementiranju sporazuma, pre svega kada je u pitanju Zajednica srpskih opština kao okosnica Briselskog sporazuma.

Tokom sastanka potvrđeno je da će krajem nedelje za saobraćaj biti otvoren Žeželjev most u Novom Sadu, uz prisustvo komesara za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesa Hana, a u čiju je izgradnju Evropska unija uložila više od 30 miliona evra.

Predsednica Vlade izrazila je zahvalnost na finansijskoj podršci Evropske unije i dodala da očekuje da će obnovljeni most doprineti jačanju srpske ekonomije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kabinet predsednice Vlade Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track