Najnovije vesti

ĐURIĆ: Janković je prototip političara koji priželjkuje prevrate, jer zna da na izborima nema šta da traži
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Potpredsednik GO Srpske napredne stranke

ĐURIĆ: Janković je prototip političara koji priželjkuje prevrate, jer zna da na izborima nema šta da traži

Politika

BEOGRAD - Potpredsednik GO Srpske napredne stranke Marko Đurić kaže da predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković priželjkuje prevrate, jer zna na izborima nema šta da traži.

"Janković bi trebalo da zna da je u demokratskim državama, u kojima se predsednik neposredno bira, najumesniji način da se neko izabere ili opozove upravo na izborima", navodi Djurić u izjavi dostavljenoj medijima u kojoj komentariše poziv Jankovića da obeleži godišnjicu petooktobarskih promena.

Primećuje, međutim, da "ima nečeg umesnog u tome što Janković želi da pompezno obeleži godišnjicu petooktobarskih promena u Srbiji, jer upravo je on prototip političara koji izneverava očekivanja građana i simbol antidržavotvorne, sluganske politike koja je posle 2000. godine našu zemlju zavila u crno".

Đurić primećuje i da se Jankoviću možda ne dopadaju pravila demokratskog izbora, jer je, kaže, poslednji put kada je imao priliku da na izborima traži podršku građana dobio je okvirno tri i po puta manje glasova od predsednika Vučića.

Nema te propagandne akcije kojom se može poništiti činjenica Jankovićevog izbornog debakla i činjenica da ga Srbija ne želi, konstatuje Đurić.

"Laže Janković danas kada tvrdi da mari za građane, demokratiju i za Kosovo i Metohiju, jer ljudi poput njega ne mare ni za šta osim za svoje ambicije i sebične interese", kaže Đurić i dodaje da je on na jednak način prezirao građane Srbije i u vreme kada kao ombudsman nije ni prstom mrdnuo da pomogne Srbima na Kosovu i Metohiji, kojima je "praktično oduzeo srpsko državljanstvo i građanska prava".

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanja Valič)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...