BRNABIĆEVA SA AMBASADOROM ŠIBOM: Čestitke na sprovedenim reformama, Nemačka će nastaviti da ulaže u Srbiju
Foto: Vlada Srbije

poželela mu dobrodošlicu

BRNABIĆEVA SA AMBASADOROM ŠIBOM: Čestitke na sprovedenim reformama, Nemačka će nastaviti da ulaže u Srbiju

Politika -

Predsednica Vlade Ana Brnabić primila je danas u kurtoaznu posetu ambasadora Nemačke Tomasa Šiba, a teme sastanka bile su dalje unapređenje ekonomske saradnje, proces evrointegracija Srbije i značaj regionalnog povezivanja.

Brnabić je poželela dobrodošlicu novom ambasadoru i zahvalila na dosadašnjoj dobroj saradnji, ekonomskoj i političkoj, te naglasila da Srbija ceni sugestije Nemačke i vidi ih kao konstruktivnu pomoć da se prevaziđu potencijalni izazovi na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

foto: Vlada Srbije

Nemački ambasador je, čestitajući premijerki na posvećenosti u sprovođenju reformi, naglasio da će se dobra saradnja dve države nastaviti i ubuduće, s obzirom da je do sada davala odlične rezultate i ocenio da je Nemačka zadovoljna poslovnom klimom za dalja ulaganja.

Brnabić je upoznala sagovornika sa procesom reformi, naročito u oblasti digitalizacije, kao preduslova transparentnijeg rada javne uprave i efikasnog mehanizma za borbu protiv korupcije i izrazila zahvalnost Nemačkoj na podršci uvođenju dualnog obrazovanja, za koje je ocenila da već daje dobre rezultate.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja