TOMA I DRAGICA OKRUŽENI SEKSUALNIM PREDATORIMA! Kontroverzni biznismen koji je donirao fondaciju gospođe Nikolić OPTUŽIVAN ZA SILOVANJE MALOLETNICE!
Foto: Zorana Jevtić

Druželjubiv Bivši šef države u problematičnom društvu

TOMA I DRAGICA OKRUŽENI SEKSUALNIM PREDATORIMA! Kontroverzni biznismen koji je donirao fondaciju gospođe Nikolić OPTUŽIVAN ZA SILOVANJE MALOLETNICE!

Politika -

S kim si... Osim što je povezan s bludnim nastavnikom uhapšenim pre dva dana zbog seksualnog uznemiravanja učenika, Nikolić je blizak i s biznismenom iz Kragujevca koji je optuživan za silovanje i podvođenje maloletnica

Savo Nićetin, bludni nastavnik koji je uhapšen zbog pipkanja dece na časovima, nije jedini seksualni predator s kojim je povezan bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Eksšef države bio je blizak i s kontroverznim biznismenom iz Kragujevca koji je optuživan za silovanje i podvođenje maloletnica.

Reč je, naime, o Goranu Kojoviću, koji stoji iza preduzeća "Jezero", sponzora projekata Fondacije Dragice Nikolić. On je poznat javnosti kao glavni akter seks-afere 2008, kad je pritvoren zbog sumnje da je učestvovao u podvođenju maloletnica.

Skidao gaće

Kako je Kurir pisao, Kojović se sumnjičio da je maloletnu P. J. (16), učenicu drugog razreda gimnazije, primorao na oralni seks. Navodi iz optužnice opisuju da se on nakon provoda po kragujevačkim kafićima i noćnim klubovima ponudio da maloletnicu odveze kući. Umesto toga, on je s njom u džipu otišao na periferiju grada, na parking "Elektrošumadije", i tamo je, uprkos njenom opiranju, seksualno iskoristio.

foto: Kurir

Kojović je tada demantovao sve te navode i tokom celog toka istrage tvrdio da mu je "silovanje smestila poslovna konkurencija". Posle problematičnog procesa tokom kog su iskazi bili menjani oslobođen je optužbi.

Spekulisalo se da Kojović ima još jednu optužbu za silovanje koja nikada nije dobila svoj epilog.

Nekoliko godina ranije, kao suvlasnik kragujevačke televizije K9, Kojović je upao u njene prostorije, prekinuo program i pred gostima i zaposlenima skinuo veš i pokazivao polni organ. O svemu ovome javno je svedočio drugi suvlasnik Svetislav Obradović.

Ponosni donator

Upravo njemu su Nikolići dozvolili da bude ponosni donator, pošto ime njegove firme "Jezero" krasi tablu u kragujevačkom porodilištu, u čijem je renoviranju učestvovala i fondacija bivše prve dame.

Priča o problematičnom Nikolićevom okruženju aktuelizovana je u petak, kada je uhapšen Savo Nićetin (56), nastavnik fizike i tehničkog obrazovanja iz okoline Beočina, zbog sumnje da je pune dve godine na časovima dodirivao nekoliko đaka.

foto: Kurir

Nićetin je inače bio je kandidat za pokrajinskog poslanika na izborima 2012. na listi "Pokrenimo Vojvodinu - Tomislav Nikolić".

Direktor agencije "Pragma" Cvijetin Milivojević nije iznenađen ovim slučajem: - Čak i kada je bio u sedlu, na vlasti, on je u Predsedništvu imao neke savetnike za koje niko živi nije znao, niti je za njih čuo, iako se očekuje da predsednik bude okružen priznatim ekspertima. Prema tome, ne čudi, nažalost, njegovo dalje okruženje.

E.K./Foto: Zorana Jevtić

Taktika Napad kao odbrana

U protekla četiri dana, podsetimo, uhapšena su dva čoveka povezana s Nikolićem. Osim Nićetina, priveden je i Nenad Andrić (42), direktor Prve tehničke škole u Kragujevcu, i to zbog sumnje da je izvršio krivična dela trgovine uticajem i primanje mita od 600 evra.

foto: Printscreen

Andrić je 2016. dobio Sretenjski orden drugog stepena u ime Tehničke škole za "naročite zasluge i postignute rezultate u prosvetnoj delatnosti" od tadašnjeg predsednika Nikolića.

Uprkos ovim spornim slučajevima, Nikolić je u odgovoru izvređao Kurir i poručio nam: "Marš dalje od mene", kao i: "Ima li kraja vašoj pokvarenosti", a zatim se ogradio od pomenutih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track