TOMIN ČOVEK SEKSUALNI MANIJAK: Uhapšen zbog pipkanja dece!
Foto: Marina Lopičić/privatna arhiva

BUDI BOG S NAMA

TOMIN ČOVEK SEKSUALNI MANIJAK: Uhapšen zbog pipkanja dece!

Politika -

Za tri dana uhapšeni prosvetari bliski Nikoliću, i to nastavnik iz Beočina, koji je bio i kandidat za vojvođanskog poslanika, kao i direktor kragujevačke škole, kojeg je Nikolić svojevremeno odlikovao

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić imao je oko sebe, reklo bi se, vrlo problematično okruženje, pošto su u protekla tri dana uhapšena dva čoveka povezana s njim - jedan pod sumnjom da je seksualno uznemiravao učenike, a drugi da je uzimao mito.

Priveden je, naime, nastavnik iz Beočina koji je na časovima seksualno uznemiravao maloletne učenike, kao i direktor škole iz Nikolićevog rodnog Kragujevca jer je primao mito za popravljanje ocena i premeštanje učenice na drugi smer u toj prosvetnoj ustanovi.

Dodirivao đake

Sava Nićetin (56), nastavnik fizike i tehničkog obrazovanja iz okoline Beočina, uhapšen je juče zbog sumnje da je pune dve godine na školskim časovima dodirivao nekoliko đaka. Zanimljivo je da je Nićetin Nikolićev simpatizer, ali i njegova velika politička uzdanica. Uhapšeni bludni nastavnik, kome je određeno zadržavanje do 48 sati, bio je kandidat, ni manje ni više, nego za pokrajinskog poslanika na izborima 2012. na listi „Pokrenimo Vojvodinu - Tomislav Nikolić“. Nićetin je 2013, kada je došlo novo rukovodstvo SNS, počišćen i od tada ga u stranci skoro nema.

foto: Printscreen

Inače, u mestu gde je Nićetin radio, meštani su ogorčeni. Oni tvrde da mu je sve namešteno.

- Da je to istina, zašto bi dve godine ćutali da se to radi, nego sada kada se bira direktor to izlazi na videlo - kazao nam je Đorđe Janković.

Samo dva dana ranije uhapšen je Nenad Andrić (42), direktor Prve tehničke škole u Kragujevcu, i to zbog sumnje da je izvršio krivična dela trgovine uticajem i primanje mita od 600 evra. Verovali ili ne, Andrić je 2016. dobio odlikovanje Sretenjski orden drugog stepena u ime Tehničke škole za „naročite zasluge i postignute rezultate u prosvetnoj delatnosti“ od tadašnjeg predsednika Nikolića.

Preko posrednika

- Postoje osnovi sumnje da je N. A., odgovorno lice Prve tehničke škole u Kragujevcu, preko posrednika B. M. tražio 400 evra kako bi uticao na jednog nastavnika da učeniku pomenute škole prilikom polaganja popravnog ispita da prelaznu ocenu, iako učenik nije imao potrebno znanje. N. A. je, kako se sumnja, takođe preko istog posrednika, tražio prvo 300 evra, a potom smanjio iznos na 200 evra, kako bi pozitivno odlučio po molbi jedne majke za premeštaj njene ćerke na drugi smer u okviru Prve tehničke škole u Kragujevcu - navodi se u saopštenju MUP i dodaje da je uhapšen i B. M., koji se sumnjiči da je od ove majke uzeo 200 evra.

foto: Printscreen

Tomislav Nikolić

MARŠ OD MENE

Nikolić je u odgovoru izvređao Kurir poručivši nam: „Marš dalje od mene“, kao i: „Ima li kraja vašoj pokvarenosti“, a zatim se ogradio od pomenutih.

- Lica koja pominjete u svom pitanju nisam poznavao - rekao je Nikolić.

Zoran Stojiljković

POLITIČKA BLAMAŽA

Profesor FPN Zoran Stojiljković kaže da ova dva naoko nepovezana slučaja govore o dubokoj moralnoj krizi i iskrivljenom sistemu vrednosti u kom mediokritetska lojalnost i klijentelizam imaju prednost nad kvalitetom i profesionalnim znanjem:

- Sistem nagrađivanja bio je stvar političkih i patronažnih prijateljskih veza. Ti slučajevi govore o problemu sa kriterijumima. To je socijalna i politička blamaža.

foto: Kurir

DANAS U KURIRU PROČITAJTE:

VESELJI NAREDIO KRVOPROLIĆE: Ekskluzivno! Službe presrele obaveštajne aktivnosti Albanaca! Otmite sever po svaku cenu!

DAN D ZA RS! Srpskoj preti haos pred izbore

MATORE KRETENČINE: Otac bolesnu ćerku podvodio komšijama za 50 dinara!

SORAJA IZGUBILA PRESUDU: Stanijina čast vredi 50.000!

SUKOB! RAT PROSVETARA PREKO LEDA ĐAKA: Krenuli u školu, a nemaju svoje učitelje

18 GODINA OD PETOOKTOBARSKIH PROMENA: Peti oktobar - neko slavio, neko tugovao

TUGA: DANAS SAHRANA MALOG DUŠANA TODOROVIĆA: Od Dukija se oprašta i fudbaler Partizana Miletić

OPREČNI STAVOVI OKO NAJSTARIJEG ZANATA Šešelj: Uvek sam bio za legalizaciju prostitucije

UHAPŠENA DVOJICA ZBOG OTMICE U LEŠTANIMA: Ranko Konj kidnapovao muškarca, držao ga 21 dan u zarobljeništvu

JEZIVO! BOLESNIK VREBA ŽRTVE NA FEJSBUKU: Matorac slao detetu sliku polnog organa

ISTRAŽIVANJE: IBM POTVRDILO LIDERSTVO PO OTVORENIM RADNIM MESTIMA Srbija top destinacija za investitore

NAVIJAČI POBEGLI POSLE INCIDENTA U BEOGRADU: Napadači na Cecu na Kosovu?

UHAPŠEN MUŠKARAC IZ NIŠA: Ćerku bivše žene terao na oralni seks i sve to snimao

KARDAŠIJANOVA TUŽI BIVŠEG TELOHRANITELJA: Kim traži 6,1 milion dolara odštete zbog pljačke!

INTERVJU! FILIP KOSTIĆ DAO PRVI GOL ZA AJNTRAHT: Luka, Mijat i ja razbijamo!

POKLONI

KURIR VAM DANAS POKLANJA DODATAK NAŠA NAJLEPŠA PECIVA

Očekuje vas veliki broj najboljih recepeta za ukusna peciva

Svake subote poklon dodaci - sakupite svoju kolekciju proverenih i ukusnih recepata!

Bilo da je u pitanju rođendan, krštenje ili običan porodični doručak ili večera, specijaliteti od testa su uvek dobrodošli na našoj trpezi jer ih mnogi vole i jednostavni su za spremanje.

Kurir vam danas poklanja veliki broj recepata za najukusnija peciva na čak 48 strana.

Čeka vas veliki broj slanih recepata, a samo neki od njih su: hleb sa parmezanom, makedonska pogača, slana pogača sa sardelama, koktel đevrek, integralne kifle sa šunkom i spanaćem, crnogorska i šarena proja, loptice sa maslinama, slani spiralni štapići...

Ali to nije sve! Pored slanih, za vas smo pripremili recepte i za slatke specijalitete, kao što su: mini-baklave, forneti sa višnjama, korneti sa vanilom i eurokremom, pogača sa grožđem i razni drugi.

Čitajte KURIR, jer uvek dobijate više!

foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track