MINISTAR STEFANOVIĆ: Uhapšeni napadači na Albance, uskoro će i oni iz Beton hale
Foto: Marina Lopičić

Policija identifikovala napadače iz Novog Sada

MINISTAR STEFANOVIĆ: Uhapšeni napadači na Albance, uskoro će i oni iz Beton hale

Politika -

BEOGRAD - Policija je identifikovala napadače koji su u Novom Sadu pretukli dvojicu mladića albanske nacionalnosti i uhapsila četiri osobe osumnjičene za to krivično delo, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je dodao da su identifikovane i osobe koje su učestvovale u tuči u "Beton hali" u Beogradu, od kojih su neke privedene.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu rasvetlili su napad na dvojicu mladića albanske nacionalnosti koji su pretučeni u Futoškoj ulici, rekao je Stefanović.

"Policija je posle intenzivne višečasovne istrage identifikovala sve napadače koji su pretukli dvojicu mladića i uhapsila četiri osobe osumnjičene za ovo krivično delo. Pronađena je i odeća, koju su osumnjičeni nosili u nedelju ujutru prilikom napada, što je važno za nastavak istrage", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, iako dosadašnja istraga, uključujući i razgovor sa osumnjičenima, ali i jednim od oštećenih, ukazuje da ovaj incident nije podstreknut na nacionalnoj osnovi, policija će ispitati sve navode veoma detaljno i doći do potpune istine.

Stefanović je dodao da je policija, takođe, identifikovala i osobe koje su u subotu uveče učestvovale u tuči u jednom ugostiteljskom objektu u "Beton hali" u Beogradu.

Neki su već privedeni, dok se za ostalima intenzivno traga i očekujem da oni uskoro budu uhapšeni, rekao je on.

"Srbija neće biti zemlja u kojoj se bilo ko, bez obzira na nacionalnu, versku ili neku drugu pripadnost, oseća ugroženim, niti će biti zemlja u kojoj će divljački napadi proći nekažnjeno. Ovo je država u kojoj vlada pravo i u kojoj će svaka vrsta nasilja biti najstrože sankcionisana, a policijski i tužilački organi reagovaće brzo i efikasno kako bi građani bili bezbedni i sigurni", istakao je Stefanović.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Marina Lopičić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track