KAKO SAM POBEDIO SVE PREDRASUDE? Upoznajte preduzetnika koga invaliditet nije sprečio da stigne do uspeha!
Foto: Promo

Pročitajte priču Nikole Kovačevića, momka koji je rešio da postane samostalni preduzetnik uprkos činjenici da je u invalidskim kolicima.

KAKO SAM POBEDIO SVE PREDRASUDE? Upoznajte preduzetnika koga invaliditet nije sprečio da stigne do uspeha!

Edukacija -

Život piše romane. Neki kroz njega koračaju lagano i bez mnogo prepreka, dok neki drugi moraju mnogo da se pomuče da bi ostvarili svoj cilj. Ali, u tome je njihova veličina.

Nikola Kovačević (27) iz Užica, koji je posle jedne saobraćajne nesreće završio u invalidskim kolicima, rešio je da se ne pomiri sa sudbinom.

>– Kad ste osoba sa invaliditetom, onda se susrećete sa mnogo predrasuda. Jedna od njih je da najviše što u životu možete da postignete jeste da budete korisnik socijalne pomoći. To je psihološka barijera koja se najteže prelazi. Još sa 18 godina sam shvatio da me ta stigmatizacija najviše vređa i narušava moje ljudsko dostojanstvo – započeo je priču mladić iz Užica.

BusinessAcademy omogućiće Nikoli da napravi uspešnu poslovnu karijeru

Želeo je da dokaže suprotno. Odmah posle srednje škole zaposlio se u jednoj maloj firmi u rodnom gradu, ali je brzo shvatio da ne može mnogo da napreduje. Onda se odlučio za korak koji će mu promenti život. Prijavio se na konkurs za program finansijske podrške na BusinessAcademy i dobio mogućnost besplatnog školovanja u oblasti preduzetništva, u vrednosti od 2.200 evra.

– Shvatio sam da ako želim uspeh, da su mi neophodna znanja iz oblasti savremenog poslovanja. Želim da otvorim svoju firmu. Školovanje koje mi je priuštila Biznis akademija savršeno se uklopilo u moj plan. Veštine iz najtraženijih oblasti poslovanja put su do najplaćenijih zanimanja. To će značiti bolji život za mene i moju porodicu. I to je cilj kojem težim – uverava Nikola.

Pored finansijskih ciljeva, ovaj mladi poslovni čovek iz Užica ima i jedan lični cilj.

– Želim svima da pokažem da biti sa invaliditetom ne znači biti balast jednog društva, nego upravo suprotno. Znam da ću naučiti mnogo i primeniti znanje na pravi način – uverava Nikola Kovačević.

U toku je novi konkurs za program finansijske podrške za osobe sa invaliditetom

Zbog velikog interesovanja za programe obrazovnih ustanova koje su u sastavu LINK Educational Alliance, kompanija LINK group svake godine jedan deo programa finansijske podrške, koji se realizuje onlajn, putem platforme za učenje na daljinu, dodeljuje osobama sa invaliditetom.

Ovu mogućnost zainteresovani mogu da iskoriste za programe tri obrazovne ustanove: ITAcademy (odnosno LINK Academy u Rumuniji), BusinessAcademy i InternetAcademy, u ukupnoj vrednosti od oko 40.000 evra.

Trenutno su u toku prijave za ovaj program finansijske podrške, koji će se realizovati na teritoriji tri države u kojima postoje obrazovne ustanove kompanije LINK group: Srbiji, Bosni i Hercegovini i Rumuniji. Više o kriterijumima za dodelu besplatnog školovanja i načinu prijave možete saznati putem ovog linka.

Društveno odgovorno poslovanje jedan od primarnih ciljeva kompanije LINK group

Unapređenjem obrazovanja kompanija LINK group nastoji da pokaže odgovornost prema celokupnom društvu u kome posluje. Iz tog razloga ova kompanija redovno organizuje niz humanitarnih akcija i projekata koji imaju cilj da pomognu razvoj mladih IT stručnjaka i stručnjaka u oblasti savremenog poslovanja.

Među tim humanitarnim akcijama je i pomenuti program finansijske podrške za osobe sa invaliditetom, ali i dodeljivanje najsavremenijeg IT školovanja za đake generacije, programi finansijske podrške talentima kroz LINK LEARNING FOUNDATIONS, dodeljivanje besplatnih IT kurseva za maturante i još mnogo toga.

Pogledajte životnu priču polaznika BusinessAcademy Nikole Kovačevića, možda i vama bude inspiracija za ostvarivanje visokih poslovnih ciljeva:

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track