OPŠTINA GORNJI MILANOVAC PREKIDA SARADNJU SA AMBASADOM SAD: Nema zajedničkog obeležavanja godišnjice misije Halijard zbog izjave Skata o Kosovu
Foto: Dragana Udovičić

očekuju izvinjenje

OPŠTINA GORNJI MILANOVAC PREKIDA SARADNJU SA AMBASADOM SAD: Nema zajedničkog obeležavanja godišnjice misije Halijard zbog izjave Skata o Kosovu

Politika -

GORNJI MILANOVAC - Opština Gornji Milanovac obustavlja sve aktivnosti sa američkom ambasadom, vezane za obeležavanje godišnjice misije "Halijard", zbog nedavne izjave ambasadora Kajla Skota o Kosovu, izjavio je za "Glas zapadne Srbije" predsednik opštine Dejan Kovačević.

On je istakao da očekuju izvinjenje ambasadora Skota državi Srbiji i njenim građanima jer, kako je naglasio, nikom nije dozvoljeno da ruši institucije države Srbije i ustavni poredak, pa ni američkom ambasadoru u Srbiji.

foto: Tanjug/Gvozden Nikolić

Kovačević je podsetio da se u opštini Gornji Milanovac svake godine obeležava godišnjica misije Halijard, u kojoj je 1944. godine, sa Galovića polja u Pranjanima, spaseno više od 500 američkih pilota.

On je podsetio da je do ove godine realizovano nekoliko projekata sa američkom ambasadom.

Međutim, ukoliko se ambasador Skot ne izvini Srbiji i srpskom narodu, sve ostale aktivnosti biće obustavljene, kaže Kovačević.

Ambasador SAD je u ponedeljak izjavio da kosovska vlada "nije takozvana", već vlada "Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja".

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track