OŠTRA OSUDA IZ POSLANIČKOG KLUBA SNS: Osuđujemo izjavu Srđana Noga, nećemo imati problem da se izjasnimo o imunitetu
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Skupština Srbije

OŠTRA OSUDA IZ POSLANIČKOG KLUBA SNS: Osuđujemo izjavu Srđana Noga, nećemo imati problem da se izjasnimo o imunitetu

Politika -

BEOGRAD - Poslanička grupa Srpske napredne stranke danas je najoštrije osudila pozive na vešanje predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Vladimir Orlić rekao je na konferenciji za novinare u parlamentu da nadležne institucije treba da reaguju na navode poslanika Dveri Srđana Noga i da ako se postavi pitanje poslaničkog imuniteta Noga skupština "neće imati problem da se o tome izjasni".

On je ukazao da je pre izvesnog vremena javno prećeno silovanjem i da su sada pripadnici "tajkunsko ljotićevskog" udruženja Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Borka Stefanovića otišli i korak dalje i sada zapretili vešanjem.

"Nije im dovoljno što otvoreno prete uličnim nasiljem i što sanjaju da će doći na vlast pučevima, hapšenjima, ti ljudi danas otvoreno pozivaju i na ubistva zvaničnika", rekao je Orlić.

On je naveo da narod ne želi to "što oni nude, jer to nema veze sa politkom ni elementarnom ljudskošću". "Narod nikada neće opravdati pozive ni na silovanje, ni na vešanje", rekao je Orlić.

Poslanik Dveri Srđan Nogo rekao je u emisiji na kanalu Jutjub (You tube) da predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić "treba da budu obešeni na Terazijama" ako je istina da je predsednica Vlade "već potpisala Dablinski sporazum sa EU" po kome, kako je rekao, "Brisel Srbiji može isporučiti 1,2 miliona migranata".

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track