JANKOVIĆ KRITIKOVAO SRĐANA NOGA IZ DVERI: Ideja o vešanju logična posledica ksenofobične desničarske politike
Foto: Dragana Udovičić

reakcija

JANKOVIĆ KRITIKOVAO SRĐANA NOGA IZ DVERI: Ideja o vešanju logična posledica ksenofobične desničarske politike

Politika -

Pokret slobodnih građana (PSG) i Građanski blok 381 ocenili su danas da izjava poslanika Dveri Srđana Noga o vešanju predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, "nije slučajan incident nego logična posledica ksenofobične desničarske politike".

Lider PSG Saša Janković naveo je da je "uznemirujuće" što je u reagovanjima na izjavu poslanika Dveri "izostala jasna i nedvosmislena kritika antimigrantske, rasističke politike iz koje je izjava i proizašla".

"Varvarstvo i mržnja prema drugim nacijama i ranjivim ljudima – jednom rečju: rasizam, idu zajedno, ruku pod ruku", kazao je Janković a preneo PSG.

Upozoravajući da se taj problem produbljuje, Janković je ocenio da vlast "toliko diže granice zla da u delu opozicicije čini legitimnim i ono što nikad nije bilo, sa čim nikad nismo mogli da se složimo".

"Na to nismo i nećemo pristati. Rešenje za bolji život ljudi je u okretanju građanskim vrednostima moderne Srbije, a ne kompromisu sa naopakim. Srbija će sve dublje tonuti u blato dok čvrsto ne odlučimo da isprobamo kako izgleda živeti u građanskoj, civilizovanoj državi, uključenoj u zapadni svet. Sve drugo smo do sad probali, samo ne to", rekao je Janković.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja