TRAŽIĆE SMENU BOŠKA OBRADOVIĆA! Haos u Dverima nakon stravične izjave poslanika Srđana Noga
Foto: Beta/Miloš Miškov

Previranja u opoziciji zbog pretnji premijerki

TRAŽIĆE SMENU BOŠKA OBRADOVIĆA! Haos u Dverima nakon stravične izjave poslanika Srđana Noga

Politika -

U političkim kuloarima priča se da je poslanik podneo ostavku nakon pritiska članova SZS i čelnika pokreta, ali Boško Obradović to demantuje

Srđan Nogo izašao je iz Predsedništva Dveri, ali će kao član ovog pokreta i dalje obavljati poslaničku dužnost. Lider Dveri Boško Obradović kaže za Kurir da i posle svega ostaje pri stavu da je Nogo upotrebio neprimerene reči, ali da je tema migrantske krize i te kako bitna.

foto: Dragana Udovičić

- Ne dozvoljavam da se više skreće pažnja sa ove najvažnije teme u čitavoj Evropi danas. Pogledajte samo nedavni sukob s migrantima na granici Hrvatske i BiH. To je na samo nekoliko stotina kilometara od Srbije. Hoćemo li takve scene i u Srbiji? I ko zna šta je naša vlast već potpisala ili obećala u tom smislu - poručio je Obradović.

Lider pokreta demantuje da je ostavka Noga došla posle velikog pritiska članova GO i Predsedništva Dveri, koji su tvrdili da pozivanje na nasilje nije njihova politika i da su ovakve izjave usmerene protiv Saveza za Srbiju.

- Niti se bilo ko iz Saveza za Srbiju meša u unutrašnja pitanja Dveri, niti bismo mi to dozvolili, jer se mi ne mešamo u unutrašnja pitanja drugih kolega iz Saveza. Nogo je podneo ostavku na mesto u Predsedništvu Dveri. On ostaje aktivan narodni poslanik i član Glavnog odbora Dveri - objašnjava Obradović.

Prema saznanjima našeg lista, Obradović je zbog blagonaklonog odnosa prema Nogu navukao na sebe revolt pojedinih opštinskih odbora pokreta, pa se očekuje da će u narednim danima biti zatražena i smena predsednika Dveri.

Poslanik Nogo je izjavio da predsednik Aleksandar Vučić i i premijerka Ana Brnabić "treba da budu obešeni na Terazijama" ako je istina da je predsednica Vlade potpisala Dablinski sporazum sa EU po kojem navodno Brisel može Srbiji isporučiti 1,2 miliona migranata.

Uprkos osudi i opozicije i vlasti, Nogo je ostao pri svojim rečima, a Obradović se ogradio od sporne izjave. Više javno tužilaštvo pokrenulo je prošle nedelje predistražni postupak zbog pretnji koje je poslanik Dveri uputio državnom vrhu. Nogo juče nije odgovarao na naše pozive.

I. Kljajić/ Foto: Beta/Miloš Miškov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track