KADRI VESELJI OPET PROZIVA SRPSKOG PREDSEDNIKA: Imamo samo jednog neprijatelja a to su SRBIJA I ALEKSANDAR VUČIĆ!
Foto: EPA

predsednik kosovske skupštine

KADRI VESELJI OPET PROZIVA SRPSKOG PREDSEDNIKA: Imamo samo jednog neprijatelja a to su SRBIJA I ALEKSANDAR VUČIĆ!

Politika -

Predsednik skupštine Kosova Kadri Veselji izjavio je danas, na vanrednoj sednici parlamenta o dijalogu sa Srbijom, da Kosovo ima jednog neprijatelja i da je to Srbija i samo jednog predsednika koji je protiv nezavisnosti Kosova, a to je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je na početku izlaganja rekao da bi danas mnogo radije razgovarao o procesu liberalizacije viza, ali da se zalaže da se zajednička rezolucija danas usvoji.

Veselji smatra da će predsednik Kosova Hašim Tači "stopostotno" poštovati rezoluciju koja danas bude doneta.

Predsednik parlamentarne grupe Alijanse za budućnost Kosova Ahmet Isufi je pozvao poslanike da ne maltretiraju građane praznim govorima.

On je rekao da poslanici treba da sačine platformu i da je usvoje sa dve trećine glasova.

"Ustav Kosova jasno određuje kako se štiti integritet i suverenitet zemlje. Zato nemojmo mnogo govoriti. Da predložimo rezoluciju i da je usvojimo da dve trećine glasova", kazao je Isufi.

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Kosova Visar Imeri je ocenio da pitanje dijaloga sa Srbijom treba da bude odgovornost Skupštine Kosova.

On je rekao da ne može biti održivog mira bez međusobnog priznanja Kosova i Srbije i da priznanje od strane Srbije treba da bude neophodni uslov u dijalogu sa Srbijom .

Poslanik opozicione stranke Alternativa Iljir Deda je zatražio da se izglasa rezolucija koju je predložio DSK.

"Da se ne pretvorimo u jeftine telenovele, da ne nastavimo ovako. Ako se slažemo da niko u institucijama nema prava da pregovara o teritoriji Kosova, onda treba da izglasamo rezoluciju koja svakako danas treba da bude usvojena", kazao je Deda.

Prema njemu, usvajanje rezolucije u suštini otvara put nastavku dijaloga između dve zemlje.

Kurir.rs/Beta/Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track