ZBOG PALME SE TRESE HRVATSKA: Bandić platio izvinjenje u svim novinama zbog sastanka sa Jagodincem, ali ne iz svog džepa! EVO ŠTA HRVATIMA TOLIKO SMETA
Foto: Kurir

Posle sastanka nema kajanja

ZBOG PALME SE TRESE HRVATSKA: Bandić platio izvinjenje u svim novinama zbog sastanka sa Jagodincem, ali ne iz svog džepa! EVO ŠTA HRVATIMA TOLIKO SMETA

Politika -

U gotovo svim hrvatskim dnevnim novinama danas je objavljen plaćeni oglas javnog izvinjenja gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića, zbog toga što je nedavno ugostio srpskog političara, narodnog poslanika i lidera Jedinstvene Srbije, Dragana Markovića Palmu.

foto: Kurir

Deo medija konstatuje da Bandiću nije bilo dovoljno što se pre dva dana na konferenciji za novinare izvinio građanima i pre svega hrvatskim veteranima i pripadnicima desnice, zbog toga što je bio domaćin Markoviću, koji je i predsednik Skupštine opštine Jagodina. Mediji, međutim, konstatuju da je Bandić ove oglase platio iz budžeta Grada, odnosno džepova građana.

Portal Telegram piše da se Bandić na nedavnoj konferenciji za novinare "malo pravio blesav", rekavši da nije imao pojma da je Palma prijatelj Željka Ražnatovića Arkana, kojeg u Hrvatskoj kvalifikuju kao ratnog zločinca. Bandić se, naime, najpre našao na udaru bivšeg HDZ-ovca, sada gradskog odbornika u zagrebačkoj skupštini, Zlatka Hasanbegovića, a potom i hrvatskih veterana koji su mu veoma zamerili na ovom susretu i zatražili izvinjenje.

"A onda je danas u svim dnevnim novinama, evidentno na trošak Zagrepčana, objavio plaćene oglase pod naslovom 'Gradonačelnikovo pismo javnosti' u kojem se opet izvinjava i ponavlja kako on nije imao pojma o Palminim vezama s Arkanom", piše Telegram.

"Zato ponovo upućujem izvinjenje svim istinskim braniteljima koji su se na bilo koji način osetili povređenima i pogođenima zbog ovog susreta koji se, da stvar bude osetljivija, igrom slučaja dogodilo baš na da, kada se sećamo svojih najmilijih od kojih su mnogi stradali u Domovinskom ratu", piše Bandić u svom pismu.

foto: Beta

Zbog susreta s Palmom Bandiću je, inače, Zlatko Hasanbegović pretio raskidom koalicije na gradskom nivou. Hasanbegović je među prvima zatražio izvinjenje Bandića, a gradonačelnik ga je, čini se, shvatio vrlo ozbiljno.

Bandić je plaćeni oglas objavio u "24sata", "Večernjem listu", "Jutarnjem listu", piše Telegram.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track