JOVANOVIĆ: DSS na čvrstim nogama, od danas smo u kampanji
Foto: Beta, 20.02.2018

IZABRANA predsednik stranačke organizacije u BEOGRADU

JOVANOVIĆ: DSS na čvrstim nogama, od danas smo u kampanji

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je ta stranka ponovo na čvrstim nogama, i da je od sada DSS u predizbornoj kampanji do održavanja parlamentarnih izbora.

"Stranka je danas stabilna, obilazimo Srbiju, jačamo, razgovaramo sa građanima i za nas je kampanja počela. Prepešačiću celu Srbiju, a DSS će jačati", istakao je Jovanović obraćajući se članovima Gradskog odbora DSS, pred stranačke izbore u prestonici.

Delegati Gradskog odbora DSS Beograd izabrali su nakon toga, tajnim glasanjem, Marka Šarića za novog predsednika stranačke organizacije u glavnom gradu.

Šarić, doskorašnji potpredsednik opštine Voždovac, koji je tu funkciju napustio nakon odluke da DSS izađe iz svih lokalnih koalicija sa Srpskom naprednom strankom, pobedio je tajnim glasanjem 25 prema 19 predsednika Opštinskog odbora DSS Novi Beograd Milana Bojovića.

Bojović je jedini nekadašnji odbornik DSS u Skupštini grada koji nije pristao da ode iz stranke, kada je DSS napustio tadašnji predsednik Gradskog odbora stranke Andreja Mladenović.

Od 46 delegata iz Gradskog odbora DSS glasalo je njih 44. "DSS je uvek imao imidž urbane, gradske, gospodske stranke, što jeste i danas, ali istovremeno je i istinska tradicionalisticka stranka pravih domaćina I svesrpska stranka", naglasio je Miloš Jovanović obraćajući se delegatima koji su se okupili u opštini Stari grad.

On je pohvalio obojicu kandidata, i Bojovića i Šarića, istakavši da je reč o dva izuzetna čoveka, stručna i poštena i verna DSS-u.

"Imali smo dva kandidata, dobro je da postoji konkurencija i želim da tako bude i na svim budućim stranačkim izborima", dodao je predsednik DSS.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track