BAKA NADA IZ GROCKE JE OTIŠLA NA ŠALTER POŠTE I TAMO DOŽIVELA NEZAPAMĆENI ŠOK: Podigla sam penziju, ali kada sam prebrojala novac, OČIMA NISAM VEROVALA!
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

Mislila da se poštar šali, kad ono...

BAKA NADA IZ GROCKE JE OTIŠLA NA ŠALTER POŠTE I TAMO DOŽIVELA NEZAPAMĆENI ŠOK: Podigla sam penziju, ali kada sam prebrojala novac, OČIMA NISAM VEROVALA!

Društvo -

Pre nekoliko dana penzioneri su, nakon 4 godine od reformi kojima su penzije smanjene, primili uvećani iznos, a nekim našim starijim sugrađanima očigledno je promakla ta informacija, te su na šalteru doživeli iznenađenje.

foto: Dado Đilas

Među njima je i gospođa Nada (83) iz Grocke, profesorka matematike u penziji, koja za Kurir kaže kako se slatko nasmejala samoj sebi što se baš njoj, kao stručnjaku za brojeve, desilo da zaboravi na najavljeno povećanje, pa je tako bila u šoku kada je na šalteru ugledala iznos koji joj sleduje.

"Znamo se poštar Đole i ja godinama, još se on meni nasmejao sa vrata i dobacio: "Nado, da kupite čokoladu, da častite", nego ja mislila on to zato što je dan za penziju, nisam se ni setila povećanja. Kad ono, uzmem da složim novac u novčanik i vidim, bogami, oko 1.500 dinara više. Na sekund sam čak i pomislila da je neka greška, a posle se setim da je došao red da nam se vrate penzije. Nije to neka para, ali u ova vremena svaki dinar dobro dođe. Neki se smeju, kažu malo je, ništa nije malo danas", priča baka Nada, inače naša verna čitateljka.

foto: Profimedia

Podsetimo, ovo je prvi put posle četiri godine da se penzionerima primanja vraćaju na staro uz određeno usklađivanje. Ukupna primanja svih korisnika penzije u novembru su uvećana za najmanje pet odsto u odnosu na ono što su primili u prethodnom mesecu.

foto: Nebojša Mandić

Navedeni novčani iznos je, u različitom iznosu, isplaćen svim korisnicima čija je penzija u isplati za septembar iznosila do 32.384,67 dinara, odnosno čija penzija za oktobar, nakon prestanka umanjenja, iznosi do 34.003,90 dinara.

Za korisnike penzija čija primanja za septembar i oktobar iznose do 26.643,75 dinara, odnosno nisu ni bile snižavana, uvećanje primanja je ostvareno isplatom novčanog iznosa kao uvećanja uz penziju.

(Kurir.rs/Foto: Ilustracija/Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track