MUAMER ZUKORLIĆ OSUDIO PRETNJE BIVŠOJ ŠEFICI DVERI: Moramo se boriti protiv nasilja u politici
Foto: Marina Lopičić

reagovanje predsednika Stranke pravde i pomirenja

MUAMER ZUKORLIĆ OSUDIO PRETNJE BIVŠOJ ŠEFICI DVERI: Moramo se boriti protiv nasilja u politici

Politika -

Muamer Zukorlić, poslanik i lider Stranke pravde i pomirenja kaže da država i društvo moraju da skupe snagu i spreče svaki oblik nasilja, pogovu nasilja koje bi moglo biti politički motivisano.

Zukorlić je ovo izjavio reagujući na pretnje linčom nekadašnjoj šefici opozicionog pokreta Dveri Jeleni Đorđević i njenoj porodici.

foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, Jelena Đordević je dobila i više jezivih poruka, a oko kuće je vidala nepoznate muškarce koji su bili pretnja njenoj porodici. - Nažalost, mi se nalazimo u tom postkomunističkom tranzicionom periodu, mentalitet je ostao takav da je nasilje legalno sredstvo u nametanju političkih stavova. I uvrede koje udaraju ljudima na dostojanstvo, nažalost, svakodnevno čujemo u političkom vokabularu - kaže Zurkolić i dodaje:

- Evo, u Novom Pazaru, mi smo otišli na konstitutivnu sednicu BNV, ispred Veća su nas dočekali huligarni, alkoholisani, lica sa kriminalnim dosijeom koja su na grudima nosila akreditacije protokola, a koji su se grubo ponašali prema većnicima. To zapravo pokazuje da menatilitet nasilja u politici još postoji i da se protiv toga moramo aktivno uključiti i obračunati se sa takvim pojavama.

Tužilaštvo je došlo do novih saznanja koja potvrduju da je bila ugrožena bezbednost opozicione političarke i njene porodice.

Kurir./K.B/Foto:Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track