Najnovije vesti

SLAVKO SIMIĆ: Srpski narod razočaran u međunarodnu zajednicu
Foto: Printscreen/ Youtube

reagovanje

SLAVKO SIMIĆ: Srpski narod razočaran u međunarodnu zajednicu

Politika

Poslanik srpske liste Slavko Simić izjavio je danas da je srpski narod, posle odluke Prištine da formira vojsku Kosova, potpuno razočaran u međunarodnu zajednicu koja dozvolila da se na najgrublji način krše principi međunardnog prava i rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

 

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Slavko Simić je rekao da narod na severu pokrajine već danima zabrinuto prati destruktivnu politiku koju Priština sprovodi i dobro razume poruke i odluke koje donosi, a koje su uperene protiv srpskog življa i države Srbije.

 

Istakao je da je srpski narod od juče potpuno razočaran u međunarodnu zajednicu koja dozvolila da se na najgrublji način krše principi međunarodnog prava, i rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN.

 

"Potpuno smo razočarani jer su dozvolili da se krši takozvani ustav Kosova koji svojim najvišim pravnim aktima jasno definiše postojanje ovlašćenja i mandat postojećih bezbednosnih snaga", ukazao je Simić.

 

Sa druge strane, kako kaže, srpski narod na severu Kosova je i ohrabren od državnog rukovodstva.

 

"Dobili smo jedno veliko ohrabrenje od našeg predsednika Aleksandra Vučića i naše cele Vlade koji su pokazali apsolutnu odgovornost prema srpskom narodu, apsolutnu odgovornost prema poziciji koju Srbija ima na globalnom nivou i jasno smo juče razumeli poruku koju nam je predsednik poslao", naveo je Simić.

 

On je ponovio poruku predsednika: Ukoliko vas napadnu, Srbija će imati mehanizama da vas zaštiti.

 

"To je snažna poruka koju smo mi ovde dobro razumeli, tako da se na severu Kosova i svuda gde Srbi žive nakon predsednikovog obraćanja oseća atmosfera sigurnosti i bezbednosti", rekao je Simić.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...