SUMIRANJE POZITIVNIH REZULTATA: Kula ponovo ide napred!
Foto: Privatna Arhiva

Nižu uspehe

SUMIRANJE POZITIVNIH REZULTATA: Kula ponovo ide napred!

Srbija -

Otvorene su fabrike, koje će zapošljavati do 1.000 ljudi, obnovljene škole, uvedena solarna autobuska stajališta, ističe Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine

Posle 30 godina u opštini Kula otvoreni su novi industrijski pogoni i fabrike, koji će u narednih godinu dana zapošljavati i do 1.000 ljudi.

Nikola Žeželj, direktor Razvojne agencije Vojvodine, istakao je da se tokom poslednjih godina intenzivno radi na privlačenju stranih investitora i razvoju industrijske zone.

- Sa ponosom mogu da kažem da smo u poslednjih pet meseci uspeli da otvorimo tri pogona u kulskoj industrijskoj zoni. Ana Brnabić, predsednica Vlade, bila je u poseti kompaniji „Euroin“, u kojoj radi 70 ljudi, a do kraja prve faze zaposliće se oko 200 ljudi. Planira se izgradnja drugog i trećeg pogona i onda će zapošljavati 600 ljudi - kaže Žeželj.

foto: Privatna Arhiva

Dodaje da je predsednik Aleksandar Vučić otvorio pogon italijanske kompanije „Kalcedonija“, u kojoj radi 150 ljudi, a do početka januara biće 300 zaposlenih:

- Holandska kompanija „Seveplant“ otvorila je svoj pogon u avgustu ove godine i zapošljava 150 ljudi, a kompletna proizvodnja namenjena je izvozu. Mogu da najavim i dolazak nemačke kompanije „Vicenman“ koja će zaposliti 300 ljudi. Planirano je da fabrika bude otvorena u februaru. U Ruskom Krsturu potpisali smo ugovor sa kompanijom iz Futoga „Manjo“, koja će graditi hladnjaču i pogon za preradu povrća.

foto: Privatna Arhiva

Pored obnove srednjih i osnovnih škola, opština Kula uspela je da među prvima u Srbiji uvede solarna autobuska stajališta, obezbedi besplatan bežični internet na javnim mestima (vaj-faj drvo), klizalište na otvorenom, a za najstarije sugrađane senior kartice.

Opština Kula finansira i angažovanje ličnih pratilaca za osobe sa posebnim potrebama, a ova usluga je namenjena deci koja pohađaju osnovne i srednje škole.

foto: Privatna Arhiva

U poslednje četiri godine izgrađena je savremena zgrada Doma zdravlja, kupljena su dva sanitetska vozila, ultrazvuk, osposobljen je rendgen, isplaćeni su milionski dugovi koji su nastali do 2012. godine i otvorene su apoteke u svim naseljenim mestima opštine. Kupljena su i dva defibrilatora iz donacija, kao i najsavremeniji ultrazvučni aparati, te se s pravom može zaključiti da je zdravstvena zaštita u opštini Kula unapređena u svakom smislu i podignuta na najviši nivo.

Važan segment

ULAGANJE U SPORT

Lokalna samouprava izgradila je najsavremeniju sportsku halu u Sivcu, vrednosti 82 miliona dinara, ali i u renoviranje sportske hale u Crvenki, kao i terena na otvorenom, postavljanjem novih ograda i reflektora kako bi svi građani mogli i u noćnim satima da se rekreiraju. Poslednjih meseci na više lokacija u opštini postavljene su i teretane na otvorenom, mesta za besplatnu rekreaciju i slično.

D.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track