Vukčević: Mladić nije bio u Topčideru 2004. godine

Vukčević: Mladić nije bio u Topčideru 2004. godine

Politika -
Analizom kretanja Ratka Mladića nalazimo da je u to vreme boravio u jednom od 11 stanova u Novom Beogradu, rekao je Vukčević

BEOGRAD - Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da se bivši vojni lider Republike Srpske Ratko Mladić nije krio u kasarni na Topčideru 2004. godine kada su ubijena dvojica gardista, već u jednom stanu na Novom Beogradu.

"Analizom kretanja Ratka Mladića nalazimo da je u to vreme boravio u jednom od 11 stanova u Novom Beogradu. Ipak, sve treba proveriti", rekao Vukčević, prenose mediji.

Mediji navode da su roditelji gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića podneli su zahtev za dopunu istrage, pošto su dobili anonimna pisma u kojima se navodi da su "njihova deca ubijena zbog Ratka Mladića, koji je, navodno, boravio u kasarni".

On je kazao da je Tužilaštvo u Hagu samostalno u izvođenju dokaza u predmetu "Mladić" i da je obaveza prema Tribunalu "završena još krajem maja 2011, odnosno u julu, kada je izručen i poslednji haški optuženik Goran Hadžić".

Vukčević je kazao da Tužilaštvo za ratne zločine nastavlja prodornu istragu o trgovini ljudskim organima na Kosovu. "Idemo do kraja. Nećemo se zaustaviti dok porodicama žrtava ne damo odgovore šta se dogodilo sa njihovim najmilijima i ko je odgovoran za zločine nad njima", kazao je Vukčević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja