VUČIĆ O VOJNOJ SARADNJI BEOGRADA I MOSKVE: Ove godine očekujemo 7 novih BORBENIH HELIKOPTERA! Nastavljamo ulaganje u naše migove
Foto: Tanjug/Rade Prelić

predsednik srbije

VUČIĆ O VOJNOJ SARADNJI BEOGRADA I MOSKVE: Ove godine očekujemo 7 novih BORBENIH HELIKOPTERA! Nastavljamo ulaganje u naše migove

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će odbrambena moć Srbije do polovine 2020. godine biti dodatno uvećana.

On je rekao da je tokom jučerašnje posete ruskog predsednika Vladimira Putina bilo reči i o vojno tehničkoj saradnji, a da je prethodno već naručena nabavka različitih sistema.

Ove godine treba da stigne sedam novih helikoprtera "Mi 35", koji su, kako je rekao, najbolji borbeni helikopteri, kao i tri "Mi 17" transportna helikoptera.

Vučić je dodao da će sa devet helikoptera koje smo kupili iz EU, Srbija samo ove godine dobiti vise helikoptera nego sto ih je ukupno imala za prethodne tri decenije.

Govoreći o modernizaciji 14 "Migova 29", rekao je da su to lovci koji štite nebo i da je od kljucnog značaja ko će koga pre da vidi, tako da je ulozeno posebno u radarske sisteme.

Sve ovo, kako je istakao, govori i o stanju našeg budžeta i javnih finasija, kao i uspesima naše privrede.

Kurir.rs/Foto: Tanjug, Rade Prelić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track