Najnovije vesti

PATRIJARH IRINEJ: Ne vidim koristi za narod od podsticanja na proteste! Potrebno nam je jedinstvo, a ne svađa!
Foto: Dragana Udovičić

Patrijarh Srpske pravoslavne crkvE

PATRIJARH IRINEJ: Ne vidim koristi za narod od podsticanja na proteste! Potrebno nam je jedinstvo, a ne svađa!

Politika

BEOGRAD - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej izjavio je da spoljni pritisci treba da dovedu do snažnijeg jedinstva naroda i države u odbrani suverenih prava i integriteta zemlje i da to jedinstvo ne bi trebalo da narušavaju unutrašnje razmirice.

"Socijalni problemi i nezadovoljstvo koje postoji kod nekih slojeva društva ne treba da cepaju narodno biće, posebno imajući u vidu osnivanje još jedne albanske vojske, sprečavanje snabdevanja srpskih ustanova, bonica, škola i drugog na Kosovu i Metohiji", rekao je patrijarh Irinej za list Politika.

On je rekao da je sa velikom brigom pratio demonstracije na ulicama Banjaluke, jer su kako je ocenio, oni koji "ne žele dobro Republici Srpskoj i srpskom narodu "tada bili zadovoljni", a dodao je da ne vidi ni da će biti koristi za narod od podsticanja na takve proteste u Beogradu.

"Možda neko ne vidi li ne želi da vidi, ali svi ti procesi jesu povezani", ocenio je patrijarh Irinej.

On je rekao da država i državni organi imaju obavezu da se više angažuju na stvaranju demokratske atmosfere, mira i saradnje u društvu, na rešavanju problema svih slojeva, pogotovo onih koji svojim visokim obrazovanjem i znanjem treba da budu uzor.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...