PALMER SA JEVTIĆEM: Priština da ukine takse, dijalog da se nastavi
Foto: Printscreen/Youtube

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD

PALMER SA JEVTIĆEM: Priština da ukine takse, dijalog da se nastavi

Politika -

BEOGRAD - Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer rekao je u Vašingtonu u razgovoru sa kosovskim ministrom za zajednice i povratak u ostavci Daliborom Jevtićem da se odluka Prištine o taksama na robu iz Srbije i BiH mora suspendovati kako bi se otvorio put ka dijalogu.

Kako je navedeno u saopštenju iz kabineta Dalibora Jevtića, Palmer je rekao da je to zvanična pozicija SAD. Sagovornici su ocenili da sva otvorena pitanja treba rešavati dijalogom i da takse nepovoljno utiču na odnose Srba i Albanaca, koji, ako žele trajno pomirenje, moraju zajednički ići ka tom cilju.

foto: Kurir/Nemanja Pančić

Jevtić je kazao da je podrška SAD "ostvarivanju dugotrajnog mira i stabilnosti na Kosovu od izuzetne važnosti".

"Puno je izazova koji su pred nama ali izazove moramo rešavati jedino kroz dijalog. Jednostrane akcije i potezi ne doprinose izgradnji poverenja. Posebno sam zabrinut zbog hapšenja naših povratnika, kao što je poslednji slučaj hapšenja Zorana Đokića", rekao je Jevtić, a preneo njegov kabinet.

Osim susreta sa Metju Palmerom, Jevtić je razgovarao i sa predstavnicima Biroa za populaciju i migracije Vlade SAD o povratku raseljenih.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Youtube Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja