VESELJI ZVECKA ORUŽJEM! ZOVE SEVERNU MAKEDONIJU I CRNU GORU U PAKT: Hajde da se svi okupimo protiv Srbije!
Foto: Profimedia

HOĆE HAOS NA BALKANU

VESELJI ZVECKA ORUŽJEM! ZOVE SEVERNU MAKEDONIJU I CRNU GORU U PAKT: Hajde da se svi okupimo protiv Srbije!

Politika -

Prištinske vlasti ne odustaju od namere da na Balkanu izazovu haos, pa sada ponovo predlažu pravljenje pakta protiv Srbije

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji pozvao je Severnu Makedoniju i Crnu Goru, sada članice NATO, da se okupe protiv Srbije. Iz Srbije stižu oštre osude ove provokacije.

Veselji je uz sve ovo zapretio i da je lično spreman da se suoči sa Srbijom, kao pre dve decenije, kada je, inače, bio šef obaveštajne službe (ŠIK) zločinačke OVK. Kako je rekao, ne bi sedeo kod kuće ako bi Srbija probila granicu na Kosovu.

- Priština treba da sluša SAD, koje žele da zaustave ruski uticaj na Balkanu. Makedonija i Crna Gora su u NATO, mi nismo, hajde da se svi okupimo protiv Srbije - rekao je Veselji, koji je poznat kao "gospodar Kosova" i čovek iz senke, za kog se sumnja da i danas kontroliše tokove novca na KiM, kriminal, trgovinu drogom, naftom...

- Ja ću se suočiti sa Srbijom kao što sam se suočio pre 20 godina. Inšala (ako da bog), više neće biti borbe. Jedanaesta godišnjica nezavisnosti je upravo završena. Sačuvaj bože da Srbija probije granicu Kosova, ne verujem da bih mogao da ostanem kod kuće. Ne želim, Gospode bože, da se to desi, bolje da ja onda nastradam, nego vojnik KBS - kazao je on. Poručio je da vlada Ramuša Haradinaja nikada neće pasti zbog zahteva Srbije i nametnutih taksa na srpsku robu:

- Nismo mi ovde da njega nadmudrimo, nego smo tu zajedno sa premijerom da budemo što jači, mi smo protiv Aleksandra Vučića.

foto: Beta/ Slobodan Miljević

Histerični pozivi Veseljija za regionalno ujedinjenje protiv Srbije i Vučića, prema oceni direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića, najsnažnija su potvrda koliko se predsednik Vučić nepokolebljivo bori za državne i nacionalne interese. - Ta borba očigledno daje rezultate i to najopasnijeg među Albancima čini nervoznim i uplašenim, do te mere da najavljuje povratak u šumu, gde je svojevremeno i pekao svoj kriminalni i teroristički zanat. Kurir.rs/B. B./Foto:Profimedia

Aleksandar Vulin Veselji se plaši Vučića i mrzi ga

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da Veselji dobro zna da je najveća pretnja nezavisnom Kosovu politika Aleksandra Vučića, zato ga mrzi i zato ga se plaši:

foto: Dragana Udovičić

- Svi koji misle da će "veliku Albaniju" nahraniti Srbijom, dočekaće da gledaju kako im se otima zemlja i kako se na njihovim prostorima stvara druga država. Očekujem da se Crna Gora i Severna Makedonija oglase i osude poziv na rat, ali i da EU upozori zločinca da pretnje ratom nisu dozvoljene. Šta god drugi radili, građani Srbije mogu da budu spokojni - vojska Srbije je u stanju da zaštiti svoj narod i zemlju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track