ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Ne odustajemo od EU, loptica u dvorištu Prištine
Foto: Zorana Jevtić

reagovanje

ĐUKIĆ DEJANOVIĆ: Ne odustajemo od EU, loptica u dvorištu Prištine

Politika -

Srbija neće odustati od evropskog puta, bez obzira na to ima li ili nema trenutno mesta za proširenje, rekla je ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović .

Komentarišući izjavu francuske ministarke za evropske poslove Natali Loazo koja je da nema mesta za nove članice EU u skorije vreme, ali da Francuska podržava evropski put Srbije Đukić Dejanović, kaže da na putu EU naša zemlja stoji čvrsto, ali da problemi dolaze sa druge strane.

"Sve što se do sada događa zbog tvrdoglavosti Prištine već usporava neke aktivnosti koje smo mogli imati, ali "loptica nije u našem dvorištu", ona je kod donosioca odluka u Prištini", rekla je Dejanović.

Ministarka bez portfelja dodaje da će Srbija učiniti sve da dijalogom reši neslaganja i neodgovornost Prištine koja iz Briselskog sporazuma nije ni jedan jedini zadatak realizovala koji je dobila.

"Svi već znaju kako mi gledamo na uvedene takse, ne samo mi nego čitav svet. Ono što ćemo svakako raditi jeste da ćemo imati jedan dostojanstven stav i voditi računa o nacionalnim i državnim interesima Srba", zaključuje Đukić Dejanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track