POČELO PRVO REDOVNO ZASEDANJE SKUPŠTINE: Garda dočekala poslanike, intonirana himna
Foto: Marina Lopičić

POČELO PRVO REDOVNO ZASEDANJE SKUPŠTINE: Garda dočekala poslanike, intonirana himna

Politika -

Prva sednica redovnog zasedanja Skupštine Srbije u 2019. godini počela je danas intoniranjem himne, a ispred Doma Narodne skupštine poslanike je dočekala Garda Vojske Srbije.

Na dnevnom redu sednice više je zakonskih predloga, a među njima su i predlozi zakona o Centralnom registru stanovništva, turizmu, ugostiteljstvu, kao i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti hrane.

Poslanici će raspravljati i o predlozima zakona o izmenama i dopunama Zakona o sredstvima za ishranu bilja i oplemenjivačima zemljišta, Zakona o sredstvima za zaštitu bilja i Zakona o zdravlju bilja, koje je podnela Vlada.

Kako je najavljeno, Skupština će razmatrati i Predlog zakona o potvrđivanju Ustava Međunarodne organizacije za civilnu zaštitu i Predlog zakona o prestanku važenja Zakona o ratifikaciji Sporazuma između SFRJ i Vlade Malezije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak, sa Protokolom, koje je podnela Vlada Srbije.

Pred narodnim poslanicima biće i Predlog odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Srpske napredne stranke.

Poslanici opozicionih partija, bojkotuju rad parlamenta. A neki od njih su za danas najavili konferencije za novinare koje će držati u centralnom holu Narodne skupštine.

Predstavnici pet opozicionih poslanickih grupa pred prvu sednicu redovnog zasedanja održali su konferenciju za novinare na kojoj su podsetili da od marta 2017.godine traže smenu predsednice parlamenta Maje Gojković.

Oni su takođe na ulazu u parlament organizovali svoju svečanost za početak rada parlamenta i na stepenicama razvili i transparent jedan od pet miliona kako bi građanima Srbije pokazali da imaju svoje predstavnike u Skupštini Srbije.

Sednici prisustvuje 115 poslanika a poslanici SRS došil su obučeni u plave majce sa grbom Srbije.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track