HARADINAJ SA SAVETNICIMA ANGELE MERKEL: Glavna tema odnosi sa Srbijom, evo šta su mu rekli...
Foto: AP/Visar Kryeziu

kosovsko pitanje

HARADINAJ SA SAVETNICIMA ANGELE MERKEL: Glavna tema odnosi sa Srbijom, evo šta su mu rekli...

Politika -

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj razgovarao je danas u Prištini o normalizaciji odnosa sa Srbijom, ekonomskim i političkim kretanjima na Kosovu i regionu sa savetnicima nemačke kancelarke Angele Merkel, Janom Hekerom i Matiasom Litenbergom, saopšteno je iz Vlade Kosova.

"Premijer Haradinaj je upoznao savetnike Hekera i Litenberga o napretku na Kosovu i angažovanju Vlade Kosova u ekonomskom razvoju zemlje, jačanju vladavine reda i zakona, agendi evropskih reformi i evroatlanskoj orijentaciji Kosova", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Haradinaj zahvalio Nemačkoj na stalnoj podršci Kosovu i ocenio da je bilateralna saradnja u svim oblastima značajna za Kosovo.

"Nemačka je jedan od političkih i ekonomskih partnera Kosova koja je dala podršku u najtežim trenucima i sada na ekonomskom razvoju i jačanju međjunarodnog subjektiviteta. Za to smo im zahvalni", rekao jer Haradinaj.

Sa savetnicima kancelarke Merkel se susreo i predsednik Kosova Hašim Tači.

Ljimaj i Ahmeti sastaju se sa Mogerinijevom

Kopredsedavajući delegacije Kosova za dijalog sa Srbijom, Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti nenajavljeno su doputovali u Brisel i, prema izvorima portala koha.net, večeras će se susresti sa visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini i njenim saradnicima. Izvor portala blizak Ljimaju rekao je da će se ne zna tačno ko će biti na sastanku sa kopredsedavajućima kosovskog pregovaračkog tima.

(Kurir.rs/Beta/Foto: AP/Visar Kryeziu)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track