NAPADALI JEDNOM DAČIĆA U SKUPŠTINI KAKO PIJE, A JA GA ŠUTIRAM DOLE NOGOM: Vučić probao domaću medovaču iz poklopca, pa otkrio još ponešto! (VIDEO)
Foto: TV Pink Printscreen

druženje sa pčelarima u lazarevu

NAPADALI JEDNOM DAČIĆA U SKUPŠTINI KAKO PIJE, A JA GA ŠUTIRAM DOLE NOGOM: Vučić probao domaću medovaču iz poklopca, pa otkrio još ponešto! (VIDEO)

Politika -

LAZAREVO - A ne nudite čašicu... A baš kad sam hteo da probam... A nemate čašu... Mogu ja i iz flaše, mogu iz tog poklopca da probam... - rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazeći štandove pčelarske izložbe u Lazarevu, banatskom mestu koje je obišao u okviru kampanje Budućnost Srbije.

foto: Predsedništvo

Naime, na jednom od štandova bila je izložena i rakija medovača pa je on poželeo i da je proba. Pošto čašice nije bilo, Vučiću su pčelari rakiju sipali u poklopac flaše...

Isprobavši rakiju, usput je ispričao i anegdotu o Dačiću i to iz Skupštine kada su ga neki optužili da pije...

1 / 6 Foto: TV Pink Printscreen

- Napadali jednom Dačića u Skupštini kako pije, a ja ga šutiram dole nogom i kažem mu... - ispričao je Vučić a onda otkrio i da "voli da popije, ali da ga pijanog još nisu videli..."

Pogledajte šta se na kraju dogodilo sa Dačićem, kakva je bila rakija i zbog čega su se u Lazarevu svi smejali kad je upitao ko kaže da medovača ne valja...

Podsetimo, Vučić je danas u okviru posete Srednjebanatskom okrugu obišao Lazarevo i društvo pčelara "Cvet Banata". Ovo društvo iz Lazareva osnovano je 2010. godine, kada je brojalo 16 članova, dok danas, ima 59.

Tokom obilaska štandova sa raznim vrstama meda, predsednika Vučića je interesovalo kako pčelarima iz Banata ide posao, koji je med najtraženiji na tržištu, kao i zašto se najčešće traži bagremov.

Pčelari su ga informisali da se bagremov med najviše traži, jer mu je potrebno najviše vremena da se kristališe, kao i da je lipov med gorči i ima svoje specifičnosti.

Vučić je informisan i o tome da tržište zahteva razne novitete, kao što su med sa cimetom, bronhi-med, med sa borovim iglicama, itd., kao i da se banatski med, gde je najveća proizvodnja meda od suncokreta prodaje za oko pet evra po kilogramu.

Na nivou udruženja "Cvet Banata" ima 2.700 košnica, a godišnje proizvedu između 20 i 30 tona meda. Planiraju da naprave pogon u Lazarevu u kojem će se med pakovati u malim pakovanjima manjim od kilograma, a koji će posle

moći da plasiraju na elitna inostrana tržišta.

Prema njenim rečima, planira se i da se zaštiti geografsko poreklo suncokretovog meda, posebno banatskog, jer je, kako kaže, glavna proizvodnja upravo te vrste meda.

(Kurir.rs/Foto: TV Pink Printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track